Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

GELECEĞİN MESLEĞİNİ MEĞER İLK HZ. ÂDEM ÖNGÖRMÜŞ

GELECEĞİN MESLEĞİNİ MEĞER İLK HZ. ÂDEM ÖNGÖRMÜŞ

Fütüristler kafa patlatıp açıklar ya hani, geleceğin meslekleri arasında şu olacak bu olacak diye.

Çok fazla düşünmeye gerek kalmadı sanırım. Şu yaşadıklarımızdan sonra Cumhurbaşkanımız dahil herkesin dilinde ‘güvenli gıda üretimi ve dağıtımı’ nasıl yapılacak diye soru işaretleri var.

Gıda üretim süreci yoğun ve meşakkatli. Alanda çalışan çok insan var.

Şu anki en ciddi sorunlardan biri mevsimlik işçiler. Örneğin Fransa’da her yıl İspanya’dan gelen mevsimlik işçiler bu yıl gelemiyor ve Fransızlar tarımda kendi insanını çalıştırabilmek için türlü yollar arıyor.

Aynı şekilde bizim şehrimiz Konya’da da mevsimlik işçi problemi var. Her yıl gelen binlerce işçi bu yıl çok az düzeyde. Ne olacağı gerçekten merak konusu…

İnsanoğlu ilk atasından beri tarımla uğraşır. Geldiğimiz noktada gıdada kendi kendine yetebilmenin önemini daha iyi anladık. Önümüzdeki günlerde kitleler halinde şehirde yaşamaktansa daha geniş alana yayılarak şehirlerdeki yoğunluğu azaltma hamleleri görebiliriz.

Şehirden köye göç anlamı taşıyor bu bir bakıma. Daha modern köyler inşa edilerek insanlar oralarda yaşamaya teşvik edilecek. Köylerde yapılacak en gözde meslek de kuşkusuz çiftçilik.

Hz. Adem’in mesleği olan ve o zamandan beri hep hayatımızda olan çiftçilik, ülkemizde son 20-30 yılda kaybettiği tahtını geri alacak.

Devletin bütün toprakları tarıma açması da ayrıca bu dönem için çok önemli bir strateji.

Erken kalkan kazanır. Modern çiftçilik usulleriyle özellikle dikey tarım teknikleri çok gözde hale gelebilir. Benden söylemesi…

BOREL’İN ELE VERDİĞİ HİS BAMBAŞKA

Korona illeti başımıza bela olduğundan beri ‘dezenfeksiyon’ kelimesi hayatımızın merkezine yerleşti. Çeşitli destek ajanslarından tutun devletin her kademesinde Covid-19’la mücadele kapsamında birçok proje değerlendiriliyor. Akla mantığa yatkın olanlar hayata geçiyor.

Bor madenlerinin büyük bölümünün Türkiye’de olduğunu ilkokul çağlarından beri bize öğretirler. Lakin son yıllara kadar bu madenleri değerlendiremediğimizden şikâyet eder dururduk. Şuanda bu madenler ilgili temizlik sektörüne yönelik ürünler çoğalıyor ancak en son çıkan Borel el dezenfektanı gerçekten farklı.

Sağ olsunlar bizlere denememiz için birer örnek göndermişler. Elime ilk sürdüğüm an direkt nemlendirici havası verdi. Hem temizleyici hem nemlendirici gibi, yumuşak. Belli bir süre geçince de o yumuşaklığı duyabiliyorsunuz.

Şimdiye kadar kullandığımız kolonya ve diğer dezenfekte sıvılarında hissettiğimiz sertlik ve elleri tahriş meselesi ortadan kalkmış. Malum her gece yatmadan önce nemlendirici krem kullanmak zorunda kalıyorduk.

Borel’de nemli şekilde eli temizlediği hissini alıyorsunuz. Mutlaka eldeki mikroorganizmaları yok ettiğine yönelik bakanlık laboratuvar testlerinden geçmiştir. Gayet güzel bir ürün olmuş. Emeği geçenlere teşekkür edelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR