Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

GELECEK PARTİSİ’NİN KONYA İL BAŞKANI

GELECEK PARTİSİ’NİN KONYA İL BAŞKANI

 

AK Parti, Saadet, Yeniden Refah, Gelecek ve son olarak Ali Babacan’ın partisini de sayacak olursak Milli Görüş tabanlı parti sayısı 5 olacak.

Eski olanları biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı için Konya kurucu iradenin merkezi. Saadet Partisi deseniz Konya vekil çıkardığı birkaç ilden biri ve Erbakan Hoca için kale niteliğinde idi. İlk olarak yürüyüşü başlattığı şehir...

Sessiz sedasız teşkilatlanmasını sürdüren Yeniden Refah Partisi zaten Fatih Erbakan ve dolayısı ile Konya orjinli…

Gelecek Partisi lideri deseniz has Konyalı. Taşkentli.

Bir tek Babacan’ın partisinde Konya ön planda değil. Onun da buradaki tek yetkilisini biliyoruz.

Milli Görüş pastası 5'e bölündüğünde olacakları hep birlikte göreceğiz.

Davutoğlu Hoca’nın Gelecek Partisi, bünyesinde birçok Konyalı ismi barındırıyor. Algı olarak Babacan’ın partisinin daha çok oy alacağı görüşü hâkim olsa da teşkilatlanma ve destek toplama anlamında Gelecek Partisi daha ön planda.

Bakın aylardır çalışmalar yapılıyor, Sayın Babacan ile ilişkilendirilebilecek 3-5 isim sayılamazken Konya’dan birçok işadamının Davutoğlu ile birlikte hareket ettiğini biliyoruz.

Örneğin eski MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz. Sıklıkla kulislerde Gelecek Partisi’nin il başkanı olarak dillendirilse de biz biliyoruz ki Korkmaz büyük bir sürpriz olmazsa bu işe evet demeyecek. Kaldı ki bir görev alacak olsa Kurucular Kurulu listesinde adının olması gerekirdi.

Davutoğlu Hoca deyince şehirde akla gelen birkaç isimden biri eski AK Parti il başkanı Musa Arat.

Partinin kurucular kurulunda adı var. Lakin Arat, daha önce katıldığı bir televizyon programında il başkanlığı görevi için yeni isimlerin olacağını, kendisinin Hoca’nın tevdisi ile farklı görevlerde yer alabileceğini belirtmişti.

Elbette bu süreci zaman belirleyecek. Perşembe günü yapılacak toplantıda ana kademe belirlenecek sonra da teşkilatlanma sürecine ağırlık verilecek.

Biz sizleri daha fazla meraklandırmadan kulislerde adı en çok konuşulan il başkanı adayından söz edelim.

Musa Arat AK Parti Konya İl Başkanı iken yardımcılığını yapmış bir isim. Yeminli Mali Müşavir…

Hem şehirde hem de çevresince sevilen biri. İddia o ki Gelecek Partisi’nin Konya İl Başkanı Hasan Ekici. Biz ilk olarak adını zikretmiş olalım.

Zaten Sayın Davutoğlu’nun başlangıcı Konya’dan yapacağını ve buradan aldığı güçle 81 ili ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Zira pergelin sabit ayağı Konya!

Daha renkli günlerin bizleri beklediği kesin.

 

 

ŞEB-İ ARUS BİTTİĞİNE GÖRE ARTIK YAZABİLİRİZ

746. Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında şehirde bazı sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Mevlana ihtifalleri haftası münasebeti ile “hoşgörü” temasına sığınarak bu durumları elimizden geldiğince göz ardı ediyoruz. Dün bu iş bittiğine ve biz bize kaldığımıza göre değerli bir okurumuzun kafasına takılan şu cümleleri artık aktarabiliriz.

 

“Emrullah bey merhaba yeni göreviniz hayırlı olsun.

Pusula gazetesi yerel basının ve Konya’mızın pusulası olan bir gazete, sizlerin yönetiminde atılım yapacağına kaniyim.

Geçen pazar günü Mengüç caddesinde Çukur cami ile ilgili bir tespitim oldu, sizinle doğrudan paylaşmak istedim.

Vefa Vakti temalı Mevlana İhtifallerinde Vefasızlığa mahkum bir çeşme ve camii!

746. Şeb-i Arûs ve Vuslat yıldönümü programları kapsamında peygamber ve evliyalar diyarı Konya Mevlana ihtifalleri haftasında yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor, Türbe ve müze civarı, Selimiye camii, Şehitlik, tarihi Konya sokağı olarak da bilinen Mengüç caddesi yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradığı alanlardan biri...

Bugün bir program vesilesiyle Mengüç caddesinde idim, hemen Mengüç caddesi girişinde restore edilen küçük ama şirin bir cami olarak Çukur camiine bir ziyaret yapmak, 14:35 civarında lavabosunu kullanmak ve öğlen vaktini de eda etmek istedik, ama ne çare ön ve arka kapılar kilitli, bir yudum su içmek ve abdest almak istediğimiz 1901 tarihli  Osmanlıca kitabeli tarihi İsmail Ağa çeşmesi ise suya hasret lülesine bir kör tapa takılarak hizmet dışı bırakılmış!..

Kentin merkezinde, tarihi yarımada üzerinde kim ne zaman ve ne için ve ne kadar süreyle camiyi kilitlemiş gitmiş, sadece hafta sonu değil hafta içi de kapalı mı? Açık mı? Anlayamadım vesselam... “

image-002.pngimage-(1)-001.pngimage-(2)-001.png

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR