Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Kaçar:

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Kaçar:
"Kitap okumanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak bunu da yaygınlaştırmak için birçok şey yapıyoruz"

KÜTAHYA (AA) - Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, "Kitap okumanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak bunu da yaygınlaştırmak için birçok şey yapıyoruz" dedi.

Kaçar, Kütahya Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Kitap Kafe açılışında yaptığı konuşmada, gençlik merkezleri için kitap kafeleri uzun zamandır kurmak istediklerini belirterek, ilk kez Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kitap kafe düşüncesini uygulamaya geçirdiğini vurguladı.

Kitap kafenin, önemine değinen Kaçar, şöyle konuştu:

"Kitap okumanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak bunu da yaygınlaştırmak için birçok şey yapıyoruz. Bilindiği üzere kainattaki en değerli kitap olan Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti 'Oku' olarak başlıyor. İlk ayet böyleyken ikincisi de indiriliş sırasına göre Kalem Suresi'dir. Adeta Cenab-ı Hak bize diyor ki, 'İlime sahip çıkın'. Okumak bir taraftan, yazmak bir taraftan, 'Buna sahip çıkın' diyor. Biz, Müslümanlık indiğinden itibaren Müslümanlar olarak aslında ilme sahip çıkmışız. Onun için de ilimde öne geçmişiz. İlimde öne geçmekle beraber dünyaya hakim olmuşuz. Bir zaman gelmiş ki Müslümanlar okumayı, yazmayı terk etmişler. Ondan sonra da ilmi kaybetmişiz ve batı ilmi alınca getirdiği düzeni görüyoruz. Her taraf kan, savaş ve perişanlık içinde bütün dünya kavruluyor. Onun içindir ki biz aslında yitirdiğimiz bir şeyi arıyoruz. Bu kitap kafe belki küçük bir şey ama her şey küçük hayallerle başlar."

Kaçar, Türkiye genelindeki gençlik merkezlerine kitap kafeler açarak gençlere yeniden okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra, Kaçar ve programa katılan AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Vural Kavuncu ve Ahmet Tan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen gençlerle birlikte bir süre kitap okudu.

Program, "Yeteneğini Sahneye Yansıt Projesi" kapsamında düzenlenen skeç yarışmasıyla sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.