Ünzile Girişgin

Ünzile Girişgin

Genital Bölge Temizliği

Genital Bölge Temizliği

Olimpiyatlarda yabancı sporculara baktığımızda dövmeden görünmeyen derileri yanında orman gibi kıllarla kaplı koltuk altları dikkatimizi çeker. Tatil beldelerinde teknelerde, restoranlarda koltuk altı kılları saç gibi uzamış kadınlar gözümüze çarpar. Tıp öğrencisi iken hocalarımızdan biri İslami tüm objelerden nefret duyardı. Bir gün Almanya’ da bir eğitim kursuna katıldığında fıtık ameliyatı olacak yaşlı bir erkek hastanın kasık traşı olduğunu ve tüm Alman doktorların hastaya güldüğünü bir Türk hekim olarak orada küçük düştüğünü, yolunmuş tavuk gibi görünen bir genital bölge diyerek kahkahalar atardı.

İslam dininin en basit kurallarından birisidir koltukaltı ve kasık tıraşı olmak. Erkekler için bile koltukaltı kıllarının yolunması, kasık bölgesinin de tıraş edilmesi önerilmiştir. Kadınlarımızın çoğu ise ya ağda ile alırlar, ya makine ile ya da lazer epilasyonla… Bizim kullandığımız cerrahi eldivenle kıllarını yolan kadınlar da mevcut.

Bizim ülkemizde ben hiç kasık biti duymadım. Saç biti yaygın olmasına rağmen vücut biti, kasık biti olan hasta çok nadir olmalı. Sadece kitaplardan öğrendik varlığını. Karısının etek tıraşını istemeyen erkekler de var. İlk doğumlarda epizyo dediğimiz kesi açarız. Genital kıllar yoğun ise bu kesiyi açmak ve onarmak çok zor olduğu için personellerimiz sancı odasında jiletle tıraş ederler. Böyle gerçekleşen bir doğum sonrasında “Eşimin kıllarını neden tıraş ettiler?” diyerek hasta haklarına şikayet eden kocalar da oldu. Klitorisine peersing taktıran kızlar da varmış. Kaşa, dudağa, çeneye, göbeğe sayısız peersing taktıran kızlar gördüm ama genital peersing henüz görmedim.

 Eski kadınlar, analarımız hep ağdalı gezerlerdi. Rahmetli annem evde ağdayı kendisi karardı. 6 kızına şöyle nasihat etmiştir. “ Evinizi temiz tutun ansızın misafir gelir, bedeninizi temiz tutun ansızın ölüm gelir. Müslümanın kılı bir arpa boyunu geçse ibadeti makbul olmaz.” Demiştir. Şimdi yeni kuşaklar çok nazlı. Ağda yapmak işkence. Başkalarına yaptırıyorlar ya da jiletle alıyorlar. Lakin jiletle alım kılları azdırır. Başkaları ağda yaparken de hoyrat davranıp küçük dudakları koparıp dikilsin diye bize gönderiyorlar. Düğünden iki gün önce ağda ile genitali parçalanan gelin adaylarına düğün arifesinde tamir yapar isek 20 gün cinsel ilişki başlayamaz.

Genital bölgenin kendisine has feramon dediğimiz kokusu vardır. İtici bir koku değildir. Vajenin beyaz, şeffaf, kokusuz bir sekresyonu vardır. Biz buna akıntı demeyiz. Bu tükrük gibi necis olmayan ve vajeni koruyan, kurumasını önleyen temiz bir sıvıdır. Akıntı dediğimiz sıvı ise sarı, yeşil, kahverengi olan kötü kokan bazen tahriş ve kızarıklık bazen de kaşıntı yapan enfekte sıvıdır. Bu sıvının tedavi ile giderilmesi gerekir.

Genital bölge temizleyicileri vajen Ph sı asidik yapılı olduğu için asit yapılı olmalı. Yani genital bölgede kullanılan temizleyiciler, kayganlaştırıcılar genital bölge Ph’nı bozmamalı. Adet günlerinde günde en az bir kez bu temizleyicilerle genital bölgeyi yıkamak, petleri sık değiştirmek ve günlük banyo yapmak adet kanının itici kokusunu ortadan kaldırır. Bazen yanınızda oturan, yakınınızda duran bir kadının adetli olduğunu kötü kokusundan hissediyorsunuz. Adetli olmak itici kadın olmayı, erkeklerin karısı ile aynı yatağı paylaşmaması demek değildir. Kadınlar öylesine temiz olmalı ki adetli olduğu halde eşi kendisini çok arzulayabilmeli. Aynı yatakta sohbet etmekten, cinsel ilişki dışı paylaşımlarda bulunmaktan haz duyabilmeli.

Genital bölgenin en iyi temizleyicisi adaçayı ve sirkedir. Kaynar suda demlenen adaçayı yaprakları ağızdan alındığında kadın üreme organları için çok faydalıdır(gebelikte kullanılmaz) ağız kokusunu güzelleştirir ve genital bölgeyi de temizleyip kokusunu güzelleştirir. Ilık adaçayı suyu ile taharetlenebilirsiniz. Sirke genital bölgede mikrop ürememesine izin vermez. Özellikle de mantar tedavisinde kullanılır. Bir litre suya bir çay bardağı sirke karıştırıp genital bölgenin dış kısımlarını bu su ile yıkayabilirsiniz. Haftada bir gün bu su ile taharetlenebilirsiniz.

İdrar damlaması ya da idrar sıçraması da genital bölgenin ve çamaşırların kötü kokmasına sebebiyet verir. İbadetler açısından da idrar çok risklidir. Manevi eziyetleri de çoktur. Kadınlarımız çoraplarını çıkararak tuvalete girer ise ve genital dudakları sol elleri ile birleştirirlerse idrar sıçraması olmaz.

Genital bölgenin güzel kokması için lavanta, reyhan çiçekleri iç çamaşırlarının olduğu sepete, çekmeceye konabilir. Güzel kokan sabunlar yerleştirilebilir. Güzel kokan nemlendiriciler sürülebilir. Genital organlara deodarant sıkılmaz. Temiz pis demeden yabancı cisim sokulmaz. Sentetik çamaşırlar giyilmemeli. Tangalar sürtünmeye bağlı tahriş yapabilir. Gündelik kullanıma pamuklu, penye iç çamaşırları uygundur. Gece çamaşırı olarak deri, saten, dantel iç çamaşırları tercih edilebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Ünzile Girişgin Arşivi
SON YAZILAR