Grand slam heyecanı Fransa 'toprak'larında

Grand slam heyecanı Fransa 'toprak'larında
İlk kez 1891 yılında düzenlenen sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) ana tablo maçları yarın Fransa'nın başkenti Paris'te başlayacak

İlk kez 1891 yılında düzenlenen sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) ana tablo maçları yarın Fransa'nın başkenti Paris'te başlayacak.

Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Roland Garros, bu yıl 22 Mayıs-5 Haziran tarihilerinde 115. kez organize edilecek.

2016 Fransa Açık'ta, geçen yıla göre yüzde 14'lük bir artışla toplam 32 milyon 17 bin 500 avro ödül dağıtılacak. Turnuvanın, 4 Haziran'da yapılacak tek kadınlar ve 5 Haziran'da oynanacak tek erkekler finalini kazananlara ise 2 milyon avro para ödülü verilecek.

Türkiye, bu turnuvada ayrı bir heyecan yaşayacak. Çünkü tarihte ilk defa bir grand slam turnuvasının ana tablosunda birden fazla Türk tenisçi yer alacak.

Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, "bir grand slamde ana tablo maçına çıkan ilk Türk kadın tenisçiler" olacak. Marsel İlhan ise kariyerinin 12. grand slam turnuvasına katılacak.

Geçen ay toprak zeminde düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ı kazanarak "WTA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi" unvanını alan, dünya 85 numarası Çağla, ilk turda dünya 100'üncüsü Belaruslu Aliaksandra Sasnovich ile karşılaşacak.

Dünya sıralamasının 175. basamağındaki İpek, ilk maçını dünya 186 numarası Fransız Virginie Razzano ile oynayacak.

Dünya 198 numarası Marsel ise ana tabloya 3. kez kaldığı Fransa Açık'ın ilk turunda, 162. sıradaki Belçikalı Steve Darcis'in karşısına çıkacak.

Toprak kortun farkı
Fransa Açık, toprak kortta oynanan tek grand slam turnuvası olma özelliğini taşıyor. Toprak kort, sert ve çim zemine nazaran topun hızının azalmasına ve topların yerden daha fazla yükselmesine yol açıyor. Kort, bu özelliğiyle uzun rallilerin yaşanmasına olanak sağlıyor ve çok güçlü servis kullanamayan tenisçilerin zafiyetini kapatıyor.

Bu nedenle kariyerinde birçok grand slam şampiyonluğu bulunan John McEnroe, Stefan Edberg, Pete Sampras, Boris Becker, Venus Williams, Martina Hingis, Lindsay Davenport gibi tenisçiler bu turnuvayı kazanamadı.

Erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Sırp Novak Djokovic de diğer üç grand slamde zafer yaşamasına rağmen Fransa Açık tek erkekler şampiyonuna verilen "Silahşörler Kupası"nı evine götüremedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.