Gülay Samancı’dan AK Parti’nin kuruluş yıldönümü mesajı

Gülay Samancı’dan AK Parti’nin kuruluş yıldönümü mesajı
AK Parti Konya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Sözcüsü Gülay Samancı, AK Partinin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her alanda büyük ilerlemeler kaydettiğini ve bunun halka hizmet anlayışının bir tezahürü olduğunu bildirdi.

AK Parti Konya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Sözcüsü Gülay Samancı, AK Partinin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her alanda büyük ilerlemeler kaydettiğini ve bunun halka hizmet anlayışının bir tezahürü olduğunu bildirdi.

AK Partinin kuruluşunun 19. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Samancı, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Ülkemizin, üzerindeki ölü toprağını atıp şahlanışının, milletimizin hizmetle buluşmasının üzerinden tam 19 yıl geçti. Bu aynı zamanda vesayet altındaki ülkenin kendi ayakları üzerinde durmasının, batırılmış ekonominin düzlüğe çıkmasının, eğitim öğretim hakkı gasp edilmiş, çalışma ve sosyal ortamlarda ötekileştirilmiş, baskı altında kalmış vatandaşlarımızın insan hak ve özgürlüklerinden gerçek manada faydalanmasının da yıldönümüdür.

“ Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür”, derler. 2002 öncesini hatırlayacak olursak; IMF destekli bakanla yapılan ekonomik tedbir paketleri. Bunun neticesinde kapanan işyerleri; yazarkasa kırmalar, yüzde 1000’lere çıkan gecelik faizler, içleri boşaltılan bankalar. Birilerinin zoruyla kurulan hükümetler ve yürütülen koalisyonlar, demokrasiye balans ayarı yapanlar, sözde post modern darbeler…Bunların hepsi 19 yıl önce bu ülkede yapılan uygulamalardan bazılarıydı.

İşte tüm bu yaşananlar halkta büyük bir tepkiye sebep olmuş, ülkeyi ve milleti kurtaracak bir lider özlemi ortaya çıkarmıştır.  Geçmişi büyük başarılarla dolu, özellikle tüm baskı ve engellemelere karşı İstanbul’da yapmış olduğu hizmetler ile halkımızın gönlünde taht kuran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan AK Parti, ortaya koyduğu reçete ile milletimiz için bir kurtuluş ümidi olmuş, yapılan ilk seçimde de milletimiz, özlenen beklenen lidere ve ekibine icazet vermiştir. Değişimin ve yeniliğin mimarı AK Parti, kuruluşundan bugüne, ülkemiz ve dünyamızın şartları ihtiyaçları değiştikçe buna uygun politikalar geliştirmiştir. Bu politikaları uygularken ise “halka hizmet hakka hizmettir” sözünü şiar edinmiş, halka rağmen bir düzenleme yapmamıştır.

 Uygulamaya konulan ekonomi politikaları ile önce IMF ile borcumuzu (!) bitirdik. Faiz oranlarımız makul seviyelere kadar indirdik. Birilerinin zoruyla hükümetler kurulup bozulmuyor. Terör belasının hem içeride hem dışarıda beli kırılmış durumda. Yerli ve milli üretimlerimiz hız kazandı.

Tüm dünyayı saran covid 19 salgınında bile Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 15 ekonomik olarak daraldığı halde salgının ortaya çıkardığı ekonomik olumsuzluktan en az etkilenen ülkelerden biri olduk.  Tabii bunlardan rahatsız olanlar yok mu? bunca yıllık emeği, kendine ve uşağı olduğu dış güçlere mal etmek isteyen FETÖ elebaşısı en büyük hayal kırıklığına uğrayanların başında gelmektedir. Yalnızca menfaati uğruna 248 vatandaşımızı şehit, 2196 vatandaşımızı da yaralayan bu teröristlerin hain planları, Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile yüce halkımızın gösterdiği azim ve kararlılık neticesinde kursaklarında kalmıştır. Bu uğurda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Tarih halka hizmeti de, halka ihaneti de hafızasına kaydetmiştir.

Bizler AK Parti olarak her zaman halkımızın yanındayız. Onların hizmetinde olacağız. Partimizin kuruluşunda emek vermiş, bugünlere gelmesinde çaba göstermiş herkese teşekkür ediyorum. 19 yıldır halkımızın gösterdiği teveccühe teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde Türkiye daha güçlü, daha gelişmiş ve söz sahibi bir ülke olarak dünya gündeminde yerini alacaktır.

Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet düsturuyla, halkımızla birlikte ve onların hizmetinde nice 19 yıllar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.