Halil Özkan

Halil Özkan

GÜLE GÜLE ON BİR AYIN SULTANI

GÜLE GÜLE ON BİR AYIN SULTANI

Koskoca ramazanı devirdik, neredeyse geride bıraktık, artık tatlı bir bayram telaşı sardı bizleri. Cenab-ı Allah rahmetini üzerimizden esirgemiyor da yılın en sıcak bu aylarında tutulan oruçlar adeta bir bahar havasında, bulutların gölgesinde, yağmurların serinliğinde geçip gidiyor. Sayılı gün elbette çabuk geçer mühim olan arkamızda bıraktığımızdır. İnşallah rabbim bizleri hakkıyla Ramazan ayını idrak edenlerden arasına yazmıştır.

Evet bir mübarek ayın da sonuna gelmiş bulunmaktayız. Artık yavaş yavaş bayram seferberliği başlamış durumda. Ramazanın ilk günlerinde iftar, sahur ve davet sofraları için gündüz saatlerinde yaşanan koşturmaca şimdi ağırlıklı olarak bayramlık alışverişi için ve iftar sonrasına kaymış durumda.

Arefe gününün yoğunluğuna kalmamak için insanlar çarşı, pazar seferlerine başladı. Bazıları çocuklarına bayramlık kıyafet alırken, bazıları evlerinde ağırlayacakları misafirler için ikram edebileceği lokum, şeker, meşrubat almak için toptancılara, alışveriş merkezlerine akın ediyorlar.

Çarşı pazar esnafı da bu durumdan bir hayli memnun ne de olsa aylardır böyle yoğunlukta satış yapamayan esnafın oruç ve bayram vesilesiyle yüzleri gülmeye başladı.

Bayram tüm İslam aleminin sevinç ve neşe günüdür. Büyük hislerin coştuğu, saygı, sevgi hislerinin insanlar arasında yaşandığı olabildiğince canlı güzel günlerden biridir. İnsanlar eş, dost, akraba ziyareti memleketinden uzakta olanlar ise memleketini göre bilme fırsatıdır. Gerçi son dönemler de bu saydıklarım biraz geride kaldı bazı kesim bayrama tatil gözüyle bakıyor, deniz ve sahip olan yerlerde tatile çıkıyor. Oysa ki bayram sadece hayatta olanlar için bayram değil ahirete göçmüş kişiler içinde bayramdır. Kabristan ziyaretleri ve ruhlarına okunan Kur’anlar, dualar ve Fatihalar onları da sevindirir. Kardeşlik, dostluğun arttığı güzel bir bayram dileğiyle sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR