GÜNCELLEME - İstanbul'da terör örgütü operasyonu

GÜNCELLEME - İstanbul'da terör örgütü operasyonu
PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ya yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı GÖZALTI SAYISI VE BAZI DETAYLAR EKLENDİ

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik iki ilçede düzenlenen operasyonda, 15 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin desteğiyle "PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak" ve "devlet büyüklerine hakaret" suçlarından arananlara yönelik Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de belirlediği adreslere eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda, gözaltına alınan 15 kişiden yaşları küçük olduğu tespit edilen 9'u Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Şüphelilerden bazılarının korsan gösterilere katıldığı ve kamu binalarına molotof kokteyli attığı da polis ekiplerince tespit edildi.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda 1 tabanca, 3 pompalı tüfek, bu silahlara ait 128 mermi ile örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.