Murat Dönmez

Murat Dönmez

Güzel günler yakın...

Güzel günler yakın...

İki kupayı da müzesine götürdükten sonra başına gelmeyen A. Konyaspor'da, ara transferde alınan futbolcularla bu takımın şaha kalkacağını Galatasaray ile yapılan kupa mücadelesinde hissettik.

Her ne kadar as takımla Galatasaray  karşısına çıkmayan yeşil beyazlılar, kupa önemli ama lig daha önemli mesajı verilirken, Galatasaray karşısında ki son dakikaya kadar olan mücadele maçı izlemeye gelen binlerce taraftarı memnun etti diyebiliriz. Maça gelen taraftarların büyük bir bölümü  Eto'o, Jahoviç ve son dakikada Konya'ya gelen Volkan Şen'i seyretmeye geldiği bir gerçek olsa da; takımını yalnız bırakmamaları önemliydi.

Konya'nın çok iyi, ama çok iyi bir taraftar kitlesi var.  İstisnalar kaideyi bozmaz. Her ne kadar 5 maçlık ceza bu taraftar sayesinde alınmış olsa da; ülke gündemini çok iyi takip etmesi ve buna uygun koreografiler yapması gerçekten güzel. Bu kez tüm tribünlerin bir arada olması da takdire şayandı.. 

Maça gelecek olursak; ilk yarıda her iki takımın da karşılıklı direkten dönen topların dışında kayda değer bir şey yoktu. Orkan'ın, mükemmel vuruşunda 6 pas içini karıştıran Mehdi sayesinde Linnes'e çarpan top, ağlara giderken ikinci yarı için daha da umutlanmıştık. Ancak, ikinci yarıya golle başlayan Galatasaray, kısa süre içerisinde öne de geçse, binlerce taraftar  takımlarına olan inancı görülmeye değerdi.

Göztepe'den gelen ve ligde şu an 14 gole sahip olan Jahoviç'in oyuna girmesiyle birlikte önde daha çok görünen, hem Skubiç hem de Jahoviç'le neredeyse yüzde yüzlük 2 pozisyon yakalayan son şampiyon Konyaspor, yeni golcüsüyle beraberliği yakalarken, bu kupanın en çok kazananı olan Galatasaray'a ve Fatih Terim'e çelme takmayı başardı.

Alınan skor, ikinci maç için avantajlı mı  değil mi bunu haftaya göreceğiz.

Mehmet Özdilek'in, çıkardığı kadroya bakınca önceliğin tabii ki lig olduğu apaçık ortadaydı.Ligde üst üste oynayacağı zor maçlar nedeniyle rotasyonlu bir kadro sahaya süren Şifo Mehmet,  yine de "son şampiyon apoleti" taşıyan, çeyrek finale çıkmış bir takımın, hele hele  bir de rakibin Galatasaray gibi dişli bir takım karşısına daha fazla direnç sağlayabilecek  bir kadro ile sahada olması bekleniyordu.

Çünkü, Kupanın bir prestiji var.

Aynı şey Galatasaray için de geçerliydi. İstanbul'dan gelen bazı kişilerde kadroyu gördükten sonra, Galatasaray'ın da bu ciddiyetsizliğinden dolayı 2-3 gol yemesini istiyorlardı.

Ne olursa olsun, bir kaç aydır Konyaspor'un üzerinde dolaşan kara bulutlar sert esen poyrazla dağılmaya başladı. Yeni gelen futbolcuların kariyerleri ortada.. Dünya yıldızı Eto'o, Göztepe'den gelen golcü Jahoviç, her iki kanadı da çok iyi kullanan Volkan Şen, Beşiktaş'tan gelen ve gelecek vaat eden Orkan Çınar, sakatlanmasına rağmen, iyi işler yapabileceğine inandığımız Yatabere ile birlikte, yıllardır elde edilen başarılarda büyük payları olan Ali Çamdalı, Ali Turan, Serkan Kırıntılı, Ömer Ali ve diğer futbolcuların geride kalan haftalarda sorumluluk alıp, takımlarını, bu şehri uçuracaklarına olan inancımız tamdır.

Bununla birlikte, son dönemde yerden yere vurulan, ağır eleştirilere maruz kalan yönetim de son dakika transferleriyle büyük işler ortaya çıkardı.

Şimdi sıra bir olmakta, birlik olmakta, diri olmakta. ...

Çünkü, Konya ve Konyaspor bunu başarabilecek bir konumda.

Güzel günler yakın...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR