Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hafta sonundan bu yana toplananlar

Hafta sonundan bu yana toplananlar

Bugünlerde ezan bile farklı geliyor insana. Evet biz bu satırları yazmaya başlarken öğle ezanları okunmaya başladı. Nasıl bir tünelden çıkıyormuşuz da hâlâ aklımız, hafızamız almıyor. Cuma günü bizim patronun ofisinde iki üç dost isim ile çok kısa süreli bir sohbet yaptık. Dahası sohbete girmemek için lafı kısa kesip kaçtık. Yalnız o gün bir daha anladık ki

eşten dosttan hatta kendi eşimizden bile zaman zaman en sert kendime göre de acımasız eleştiriler almıştım.

Oysa gördüklerimi, duyduklarımı ya da endişelerimi öyle kolay kolay kimse ile paylaşmam. Bunların onda birini paylaştığım zamanda “Amma kötümsersin”, “Bu nasıl bir felaket senaryosu?”, “Müslüman ümit var olmalı”... gibi laflar işitmiştim.

Şimdi ulu orta ortalarda dolaşan acı gerçekler inşallah bizi kendimize getirmeye yeter. Bunda bile küçük de olsa hata iç dünyamda tedirginliklerim var.

Neyse biz yeniden küçük dünyamıza dönelim ve sizlerden gelenlerle şehrimizden ve insanımızdan söz etmeye çalışalım.

TOPLU ULAŞIMIN ÜCRETSİZ OLMASI

HANIMLARIMIZI BİLE NASIL RAHATSIZ ETMİŞ?

Cumhurbaşkanının açıklaması ile milyonların şehir meydanlarındaki “Demokrasi nöbeti” 7 Ağustos'taki final ile sona erecek.

Tüm yurtta olduğu gibi bizde de Büyükşehir'in çok doğru ve yerinde bir uygulaması ile toplu ulaşım vatandaşa ücretsiz idi.

Ancak geçtiğimiz hafta bir bayan okurumuz bu işten öyle bunalmış olacak ki, bakın sıkıntısını bizimle nasıl paylaşıyordu;

“Uğur Bey hayırlı akşamlar,

Belediye otobüsleri ücretsiz ya yalvarırım Allah rızası için bunu yazın.

Demokrasi nöbeti akşam 8’de başladığına göre otobüsleri de akşam saat 7’de ücretsiz yapsınlar. Artık iş dönüşü evimize otobüsle dönemez olduk. Bayanlar kendi aralarında konuşuyorlardı. Bunu kulaklarımla duydum. “Otobüsler ücretsiz olunca gezmeleri sıraya koyduk”...

Allah aşkına şimdi bu mu bizim Demokrasi nöbetimiz?

Bir belediye otobüsünde 7-8 tane çocuk arabası var. Bu resmen gezme.

Allah sizden razı olsun. Hayırlı akşamlar”...

.............

Evet bu hanımefendinin yalvarmasını demek ki Tahir Başkan da duymuş olacak ki bugün itibari bir saat uygulaması bekliyoruz. Haa olmadı bu tür sıkıntılara bir hafta daha dayanıverelim.

BU DİREK OLDU MU YA

 

Bir okurumuz göndermiş. Önce dikkatlice bir bakın;

 

fiou-1-002.jpg

Karatay Üzümcü Mahallesi Minnet Sokak No: 21’in önü.

Biliyorum ki bu işten ne başkanın ne de bir müdürün haberi var.

Veya var sıkıntılı bir durum var kaldırılacak.

Ancak kaza da geliyorum diyor değil mi,                                                           

Haydi yetkili büyüklerimiz şu sıkıntıyı ortadan bir kaldırıverelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sabahleyin erken kalkarak, gecenin gündüz olmak izin geçirdiği değişime şahit olmayanlar, yeryüzünde hiçbir şey görmemişlerdir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Lıkır lıkır içtiğimiz suların şişelerini buruşturup sağa sola, ağaç diplerine, kaldırım  kenarlarına atmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR