Hakkari'de izinsiz gösteriye müdahale

Hakkari'de izinsiz gösteriye müdahale
Yüksekova'da terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı bahanesiyle izinsiz gösteri yapan gruba müdahale edildi- Aralarında HDP Hakkari İl Başkanı Besi ile Merkez İlçe Başkanı Özcan'ı da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de izinsiz gösteri yapan gruba müdahale eden güvenlik güçleri, aralarında HDP İl Başkanı Metin Besi ile Merkez İlçe Başkanı Asım Özcan'ı da bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, Yüksekova'da bir grup, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonları ve sokağa çıkma yasağını protesto bahanesiyle Bulvar Caddesi'ndeki HDP İl Başkanlığı önünde toplandı.

Burada terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba, güvenlik güçleri dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Dağılmayan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Aralarında Besi ile Özcan'ın da yer aldığı 8 kişi gözaltına alındı.

HDP İl Başkanlığında yapılan aramada da bazı örgütsel dokümanlara el konuldu.

Şüpheliler ifade işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.