Halep saldırılarına tepkiler

Halep saldırılarına tepkiler
Erzurum'da bir grup üniversite öğrencisi, Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir grup üniversite öğrencisi, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde bir araya gelen "Atatürk Üniversiteli İslami Gençlik" oluşumu üyesi üniversite öğrencileri, çeşitli pankartlar açarak Rusya ve Esed rejimi aleyhine sloganlar attı.

Burada grup adına açıklama yapan Hamza Yüzbaşı, Suriye halkının onurlu mücadelesinin küresel zalimlerin sahtekar ve kirli maskelerini düşürdüğünü belirtti.

Özgürlük, adalet ve iman uğruna Suriye'de 500 bin kişinin şehit olduğunu ifade eden Yüzbaşı, şöyle konuştu:

"Suriye halkı sırf 'Rabb'imiz Allah' dedikleri için küfrün ateşlerinde yakılmaya çalışılıyor. Suriye halkı emperyalist kuşatmalara, batılı kokuşmuş değerlere tenezzül etmediği için bu cinayetlere terk edilmiştir. Evet, Halep yanıyor, hem de tüm dünyanın gözü önünde. Kadim İslam medeniyetinin göz bebeği olan şehirlerimiz, adeta silinmek isteniyor. Halep yanıyor ama boyun eğmeden onuruyla direnerek adeta ders veriyor."

Açıklamanın ardından, başta Halep olmak üzere Suriye'de hayatını kaybedenler için dua edildi ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.