Halil Özkan

Halil Özkan

HALK OLARAK BİRAZ FAZLA MERAKLIYIZ

HALK OLARAK BİRAZ FAZLA MERAKLIYIZ

Çevremdekiler acaba beni telefonuna nasıl merak etti diye ister istemez her insanın kafasında kalan bir soru işaretiydi. Geçen haftalarda piyasaya çıkarak numara girerek arattırdığımız zaman o uygulamanın ağlar arası veri transfer işlemiyle girdiğimiz numara çevremizde nasıl kayıtlı olduğunu gösteriyordu. Bu durum baya bir ilgimizi çekmişti. Fakat uygulamanın yaygınlaşması sonrası çeşitli haberlerde zararlı olabileceğini okuduk, gördük bazıları korkarak uygulamayı hemen kaldırmıştı.

O konu hakkında yakın zamanda tekrar bir gelişme olmuştu.

Hepimizin yakından ilgisini çeken telefon uygulaması GetContact yazılımı kişisel hayatın gizliliğini suiistimal ettiğinden dolayı Andorid ve IOS mağazalarından tamamen silindi. 

Türk halkının göz bebeği olan uygulama piyasayı kasıp kavurmuştu ama hızlı giden at maalesef seyrek gelir.

Uygulamadan memnun kalmayan kitle kısa zamanda art ardına  uygulama mağazalarında şikayette bulunması sonucu uygulamaları Apple ve Google yazılım uygulamalarını mağazalar herhangi bir bildirim yapmadan kısa sürede Türkiye’nin sistemlerinden kaldırdı.

PEKİ KİŞİSEL VERİLERİMİZİ ELE GEÇİLİRSE NELER OLURDU?

Böyle bir durumda karşı karşıya kalsaydık eğer; rehberimizdeki numaralar bilmediğimiz kişilerin eline geçebilir hatta kötü niyetli kişilere satılabilirdi.

Ayrıca mail, sosyal medya hesapları banka hesapları gibi bizi hayati olarak maddi ve manevi olarak ilgilendiren bilgilerimizde hack işlemine maruz kalabilirdi.

Açıkçası kim ne diye kaydettiyse kaydetti hiçbir önemi yok neticede hiç bir şey bizim güvenliğimizden daha önemli değil fani dünyada ufak işlere takılmamak gerekir.

Sağlıcakla kalın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR