Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Hangi Parayı Vereceksin?

Hangi Parayı Vereceksin?

AK Parti sadece bir parti mi? Bu sorunun cevabı yüzde yüz hayır olmalı. AK Parti bu ülkenin senelerce ezilen, sindirilen, konuşmaması gerektiğine ya da konuşamayacağına inandırılan (büyük) kesiminin yüreğidir. AK Parti ülkenin her kesiminin daha cesur daha yüksek sesle konuşabilmesinin sebebidir. Ak Parti bu milletin hayallerinin çıtasının yükselme sebebidir. Hal böyle olunca önümüzdeki seçim daha da önemli hale geliyor. Seçim süreci AK Parti için büyük bir sınav olacak özellikle paralel çetenin muhtemel kalıntılarına ya da yeni dönem için sızma çalışması yapmakta olanlara karşı çok dikkatli olmak lazım. Seçim süreci devam ederken yaşanacak iletişim sorunları ilerde vah vah deme sebebi olur. Partinin tüm kadrolarının bu süreçte daha dikkatli daha özverili olması gerekiyor.

Ülkenin ekonomik ve demokratik ilerleyişinin devamı için istikrarın sürmesi için en önemlisi de çözüm sürecinin çözümle sonuçlanması için AK Parti’nin daha güçlü şekilde iktidar olması gerekiyor. Peki bu güçlü desteği halktan almak isteyen AK Parti neler yapmalı? Bu soruya verilebilecek en önemli cevap; Halkı dinlemeli… Evet vatandaşa kulak vermeli. Adayları belirlerken halkın arasında olabilecek, proje üretebilecek daha önemlisi gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek projeleri vatandaşa doğru anlatabilecek isimleri belirlemeli. Vatandaşın vekili olmasını istediği isimleri belirlemek için çalışmalar yapılmalı. Bu yönde atılan çok güzel bir adım da var Sivil Toplum Kuruluşları’nın katıldığı Temayül bunlardan biri. İnşallah listeler oluşurken bu çalışmalar doğru değerlendirilir.

Seçim yaklaşır da seçim vaatleri verilmez mi? Kemal Kılıçdaroğlu yine hedefe emeklileri koymuş. Her konuşmasında hükümetin ekonomiyi mahvettiğini ülkeyi batağa sürüklediğini anlatan Kılıçdaroğlu seçimi kazanır kazanmaz bayramlarda çifte maaş vereceği vaadinde bulunuyor. Nerden vereceksin bu parayı? Hani bu ülke bataktaydı? Hemen söyleyelim Merkez Bankası’nda 12 yıldır AK Parti sayesinde birikmiş olan paradan haberdar Sayın Kılıçdaroğlu ve seçim vaatlerinden anlaşılan gözünü bu paraya dikmiş. Olur da iktidar olursa vadettiği şey şu, hali hazırda AK Parti sayesinde birikmiş olan rezervleri seçimde desteksiz, mantıksız sözler verdiği için (olur da sözünde durursa) yaklaşık 4 senede bitirecek. Sonra doğru IMF’nin kapısına. Bir de Dünya Bankası’ndan ekonomiden sorumlu bakan transfer ederler. Öncesinde zaten AK Parti tarafından başlanan tüm projeleri durduracaklarını açıkladılar. Yani hali hazırdaki projeleri durduracağız, öyle böyle bir şekilde paralar dağıtacağız (kaynak ne nerden bulacaksın sorularının cevabı yok) gibi vaatlerle iktidara talip olan bir ana muhalefet var. Biri çıkıp CHP’nin iktidara gelince AK Parti’nin yaptıklarını yıkmaktan başka neler yapacağını anlatabilir mi?

Sayın Başbakanımız Konya Tarım Fuarı’nın açılışını yaptılar. Tarımda modernizasyon çok önemli fuarı gezince Konya firmalarının büyüklüğü ve neler yapabildiklerini görüyor insan Tarımın başkenti olan Konya’mız aynı zamanda Tarım sanayisinde de bir numara. Son yıllarda arttırılarak verilen teşvikler sayesinde tarım daha modern hale geldi ve görünen o ki çok daha modern bir hale gelecek. Ama özellikle hayvancılık konusunda çok acil önlemler alınmalı. Hayvancılıkla ilgili teşviklere küçük üreticilerin faydalanabileceği kalemler eklenmeli. Et fiyatları aldı başını gidiyor. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa eti bayramdan bayrama yeriz.

Hayırlı Cuma’lar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR