Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hasan Angı Bey’in telefonunu bilsem!

Hasan Angı Bey’in telefonunu bilsem!

Zaman zaman siz samimi okurlarımız ile dertleşiriz, bazen kendimiz bile farkında olmasak da...

Şöyle ki her zaman her yerde söylüyorum bizim mesleğimiz yani tam olarak beceremezsek de gazetecilik dünyanın en kutsal en güzel en anlamlı mesleklerinden biridir; ancak bu kadar sevdiğim mesleği çocuklarımın bile yapmasına kesin olarak izin vermedim. Bu meslek bir yerde layığı ile yapılamadığı zaman bir silah gibi tehlikelidir.

Bugün size yine çok samimi, sevdiğim, inandığım bir insanın derdini olduğu gibi aktarmaya çalışacağım.

Bu demek değildir ki o insana iyilik yapıyorum. Birileri gelenek olduğu üzere önce bana kızacak sonra bu okurumuza ulaşacak bunu niye Uğur Özteke’ye söyledin diye belki de olacak işlerini bile yapmayacaklar.

Peki çaresiz kalan insanlar dertli insanlar doğru bildiklerini gördüklerini hiç mi söyleyemeyecekler.

Neyse kendimiz dertten hep başkalarını da kızdırmayalım direkt konuya girelim inşallah.

Bugünlerde Konya’dan çok uzaklarda olsak da gönlümüz yüreğimiz hep Konya’da bizim Konyasız olma gibi bir şansımız yok galiba.

Bakın bize güvenen inanan dostumuz şu fotoğrafları gönderdi

foto-2-025.jpegfoto-3-025.jpeg

Ve sonra da şöyle yazıyordu;

Geçen sene sen dile getirmiştin, 2017 için söz almıştık. Dahası siyasiler ve yöneticilerimiz buranın yapılacağını sizin yazdığınız üzerine size söylemişler siz de bu sütunlarda yazarak bizlere ümit vermiştiniz. Uğur Abi burası Türkiye’nin havuç ihtiyacını karşılayan mahalle.

Burası Meram Yeni Yol ve Meram Yaka olmadığı için yapılmıyor uğur abim. Biz de AK Parti hükümetini destekliyoruz ama hizmet alamıyoruz.

Niye abi? Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için mi cumhurbaşkanımıza inandığımız için mi, Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya’da seçtiği insanlara gözü kapalı destek verdiğimiz için mi?

İl Başkanımız Hasan Angı Bey’le, Fatma Hanım'ın numarasını bilsem bu fotoğrafları atacağım. Ne diyecekler ki acaba?

Sizden istesem bu numaraları bana verir misiniz?

 Biliyorum Uğur Abi vermezsiniz; ama sizden bir kez daha rica ediyorum. Geçen yıldan bu yana söz verildiği halde bizim buralar niye yapılmıyor, bizim suçumuz ne abi?

Ne varsa sende var hocam var ol...

Bizim buraları, bizim Kaşınhanı’mızı bir düzeltsinler abi, büyüklerimize yalvarıyoruz.

..........

Şimdi sizi Kaşınhanı’ndan günlük olarak takip eden güzel anlarını, böyle sıkıntılı durumlarını sizlerle paylaşan samimi, fedakar insanlar için ne yaparsınız, ne söylersiniz.

Eğer biraz vicdanınız varsa onların çektiklerine empati yapar, kim bilir belki de oturur ağlarsınız.

Biz buradan bir kez daha Sayın Hasan Angı başkanımızdan değerli Meram Belediye Başkanımız Fatma Hanım ve ekibinden bu insanlarımız adına bir ricada bulunalım. Ne olursunuz bu insanların istekleri çok büyük projeler dev maliyetler değil. Küçücük bir dokunuş ile biz bu insanların yüreklerine su serper, hepsinden öte sizler dualarını alırsınız. Ve ben bugün yine inanıyorum ki bu insanlarımız bu kışı bile bu çamurdan kurtulmuş vaziyette çıkartacaklardır.

SALONLAR DAR GELİNCE VATANDAŞIN HAKLI TEPKİSİ

Gelelim ikinci konumuza;

Bir hocam şöyle bir mesaj gönderdi

Ardından da fotoğrafları

Tabi bizim bulunduğumuz ülke ile Konya arasında tam 5 saat fark vardı; ama dedik ya bizim için Konya sevdasının gecesi gündüzü yoktur. Her gelen mesaja gerekirse yataktan fırlayıp cevaplar yazıyor, bize ulaşan güzel veya çirkin ya da yanlış olanları paylaşıyoruz.

foto-4-014.jpegfoto-5-008.jpeg

Bunu bize gönderen hocamız özetle şu notu gönderiyordu;

İyi akşamlar abi!

Bugün Büyükşehir Belediyesinden bir mesaj geldi. ......... ......... ve Prof. ........ .........  in katılacağı bir programa davetlisiniz diye. Ancak salona geldiğimizde yer yoktu. İnsanlar koyun gibi tıkabasa salona doldurmuşlar. Bir iki katı ise geri dönmek zorunda kaldı. Bir görevli aradık, güvenlikten başka kimse ilgilenmedi. Büyük salonların olduğunu söyleyince de çekim olması nedeni ile değişik yapılamayacağını dile getirdiler. Mesai saatinden çıkıp şehrin bir ucundan gelen insanlarla ilgilenen bile olmadı. Üzücü bir durum. Ama siz de yarın ilgi çok güzeldi diye reklam yapacaksınız bizim gibi garip insanlara yazık değil mi Uğur abi?

Şimdi anladınız mı bizim mesleğimiz niye böylesine nankör. Hocamızı dinliyorum haklı, yöneticiler bir çalışma yapıyor gerçekten güzel ama organizasyondaki bir küçük detay güzeli alıp götürüyor ve bizim sizlere güzel diye sunduğumuz şeyler bile inandırıcılığını kaybediyor. Sonra biz kendimiz aynaya bakıyoruz kendi yazdığımıza kendimiz inanmıyoruz. Allah beni ıslah etsin, çok uzaklardan ama gönlüm yüreğim sizlerle birlikte sizleri Konya’yı samimi insanları okurlarımızı çok ama çok seviyorum.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Verdiğin değerin karşılığını görmüyorsan, gördüğün değeri ver ki; herkes yerini bilsin

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sürücülerimizin alt geçit çıkışlarında şeridi ortalayıp trafiği tehlikeye düşürmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR