HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA! Muharrem Karabacak dua istedi!

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA! Muharrem Karabacak dua istedi!
Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 11 kişi yaralandı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı.

Bugün sabah saatlerinde Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama kentin neredeyse tüm kesimlerinden duyuldu. Olayın ardından AFAD, 112, jandarma, polis ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Patlamanın ardından fabrikanın bazı kısımlarında patlama göçükler meydana geldi. .

aw057807-04.jpg

MUHARREM KARABACAK DUA İSTEDİ

Öte yandan patlamanın yaşandığı fabrikanın sahibinin, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, "fabrika amcamızın" paylaşımı yaptı. Karabacak, "SAKARYA’da Amcamızın Havai Fişek Fabrikasında patlama ve yaralılarımız var. Dua bekleriz. RABBİM yar ve yardımcınız olsun. Geçmiş olsun #SAKARYA" ifadelerini kullandı

aw057807-02.jpg

 

aw057807-03.jpg

 

AFAD: Yaklaşık 200 çalışanı bulunan fabrikaya müdahale ediliyor

 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren bir havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, “Yaklaşık 200 çalışanı bulunan fabrikada patlama sonrasında meydana gelen yangına itfaiye tarafından müdahale edilmektedir” açıklamasında bulundu.
Sakarya ili Hendek ilçesinde faaliyet gösteren bir havai fişek fabrikasında saat 11.15 sıralarında meydana gelen patlamaya ilişkin AFAD’dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Bölgeye, Sakarya AFAD’dan 29 personel ve 7 araç, Sağlık Bakanlığı’ndan 64 ambulans, 9 UMKE, 2 helikopter ambulans ile İtfaiye ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Olası ihtiyaç durumunda görev almak üzere Bursa, Kocaeli, Düzce, İstanbul ve Bolu AFAD ekipleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Yaklaşık 200 çalışanı bulunan fabrikada patlama sonrasında meydana gelen yangına itfaiye tarafından müdahale edilmektedir. Gelişmeler yakından takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

 

SAKARYA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şu ana kadar intikal eden bir can kaybı olmadığını, yaralı sayısının 56'ya yükseldiğini ve hastanelere intikal ettirildiğini bildirdi.
Sakarya'da meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili bilgi veren Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Hendek ilçemizde bir fabrikada meydana gelen patlama ile ilgili bütün ekiplerimizin arama, kurtarma ve olaya müdahale çalışmaları yoğun şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar intikal eden bir can kaybı yoktur. 56 yaralımız hastanelere sevk edilmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.