Şule Taşkıran

Şule Taşkıran

Hayatın akışı 2

Hayatın akışı 2

Bizler hayatı görebildiğimizi zannediyoruz ya napıyoruz geçmişiz bir kapının deliğinden bakıyoruz hafif sola bakıyoruz geçmişim acı dolu diyoruz, hafif sağa bakıyoruz gelecek Ümit dolu fln diyoruz o kapı deliğinden bakarak hayatı göremeyiz arkadaşlar. Kapıyı Açmamız Gerekir, Uyanmamız gerekir hayatı o kapı değiştiğinden yorumlamaya çalışıyoruz ama hayat o kadar basit değil, ve pek çok kişi hayatı sadece kapı deliğinden gördüğü kadar zannettiği için acele etmeye çalışıyorlar, her şey biran evvel olsun , çok kısa bir zamanım var diye düşünüyorlar .

Kuranı Kerim’den bir ayet sizlere şöyle diyor du inşirah Suresinde; Şüphesiz Her Zorlukla Beraber Bir Kolaylık Vardır. Allah’a inanıyorsanız, onun sözlerine de inanırsınız değil mi ? Ve diyor ki Şüphesiz her zorlukla beraber diyor her zorluktan sonra demiyor dikkat edin, Yani Cenab-ı Hak bize diyor ki ;Sen kolaylığa odaklan çünkü sen Şuan zorluk yaşıyorum dediğinde o zorlukla beraber kolaylıkta getirdim , bir zorluk yaşadığımızda aslında buradaki kolaylık nedir diye bakmamız gerekir .Bizlerin zihnide bize öyle bir oyun oynuyor ki gördüğü en ufak bir zorluğu büyütüyor ve çok acılar çekiyorum , herşey çok kötü kötü diyoruz ama belki de o kötü değil .Ama ŞÜPHESİZ Kolaylık var . Ve ayetin devamında şöyle diyor; Boş bulunduğun zamanlarda bir işe koyul ,Hareket et ,bir şeylerle meşgul ol ,düşünme yap , düşünürsen ölürsün , just do it …Başka bir arkadaşın da diyor ki ; Ya birazcık dinlensene , biraz boş dursana dediklerinde ,hayır ayet diyor ki Kolaylık için hareket halinde olman lazım . Bir sıkıntı geldiğinde , bir acı bir ateş geldi dediğinde güzel arkadaşlarım Siz o sırada bir şeylerle ilgileniyorsanız Kolaylık geliyor , kolaylık var zaten.

Sadece biz boş durduğumuzda ne yapıyoruz dostlarım; Sıkıntıya. odaklanıyoruz, sorunları düşünüyoruz sonra kendi kendimize bu sorunları büyütüyoruz sonra acı çekiyorum diye ağlamaya başlıyoruz hareket halinde olursak boş durmazsak o zaman Kolaylık bizimle beraber olur. Acele etmene gerek yokzaten Kolaylık Senle beraber büyüyor .

Hayat Nehri ; Acı ve Tatlı bir arada akıyor . Önce acı sonra Tatlı akıyor değil , bir arada . Hayat Nehrinde Zorluk ve Kolaylık Bir arada akıyor. Arkadaşlar, Yaratıcı şartı ona bağlamış. Yani Sen güzel bir anne olmak istiyorsun ama önce acı çekiyorsun o zorlukla beraber güzel bir annelik var ,yüksek bir maaşın olsun istiyorsun , Bilge kişi olmak istiyorsun kitaplar okuyorsun , dersler çalışıyorsun , sınavlara giriyorsun o zorlukla beraber bu rütbeler makamlar sende oluyor . Cenab-ı Hak Yaratıcı sistemi böyle kurmuş ,sen bir tohumsun öleceksin ki parçalanıcaksınki ağaç çıkacak,ölmeden ölümsüzlüğü kazanamazsın , yada ölmeden yeni bir hayata sahip olamazsın , her zaman öyle olmuştur değilmi önce tohum parçalanır sonra bitkiler , ağaçlar çıkar , tohum parçalanır yeni bir canlı ortaya çıkar ama o tohum parçalanırken bir acı olabilir, bir sıkıntı yaşanabilir , o sırada bize Cenab-ı Hak diyoki; Sen kolaylığa odaklan.

Evet güzel okurlarım , uyandığınızda Hayatın Kontrolünü ele geçirirsiniz . Tek birşeye ihtiyacımız var ; Uyanmaya …. Bunun için Acele Etme , ateşin tadını çıkart, doğal hayat Sabırla akıyor .Ve ben size şu soruyu soruyorum ; Hayatın boyunca asla sana gelmeyen , ve asla senden gitmeyen şey nedir ? İşte bu sorunun cevabını bulduğunuzda İşte o zaman Hayatın Kontrolünü ele geçirmiş olacaksınız .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şule Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR