Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

HAYIRDA YARIŞAN BİLAL ŞAHİN

HAYIRDA YARIŞAN BİLAL ŞAHİN

Yoksul düşkün olmanıza gerek yok, kapısını çalın “ben geldim” demeniz yeterli. Kapısını çalan herkesi buyur eden, halini hatırını soran, elinden gelenin en iyisini yapan yapmaya çalışan, mutlaka çayı ve lokumuyla karşılayan, “hayır duanız yeter” diyerek hediye çantasıyla uğurlayan; Yozgat Esenli kasabasında dünyaya merhaba diyen saygın hayırsever işadamı Bilal Şahin’den, gezip gördüğüm eserlerinden bahsetmek istiyorum…

Yozgat iline, ilçelerine, Gedikhasanlı ve Esenli Kasabasına eserleriyle sayısız katkılar sağlamış. Bunlardan Yozgat merkezde görebileceğiniz eserlerinden biri içerisinde müftülük binası, Kur'an kursu, aşevi, lojmanlar, sosyal tesisler vb. bulunan Bilal Şahin Külliyesi’dir. Külliyede dikkatinizi çekebilecek güzel bir fark; hanımefendiler, beyefendiler levhaları olacaktır. Şehir merkezinde insanlara faydalı olmak adına teknoloji kullanılarak inşa edilen külliyede, halen hizmette en iyisini sunmak için bizzat başında durarak çalışmalarına devam etmektedir.

whatsapp-image-2019-07-31-at-16.55.32-(1).jpeg

Gedikhasanlı Kasabası’na kütüphane, saat kulesi, Kutb-i Cihan Merhum Şakir Efendi Medresesi, Dergah ve Külliyesi, cami, köprüler, çeşmeler, sağlık evi gibi katkılarda bulunmuş. Yozgat’ta Demirli Medresede Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde müderrislik yapan, 1937 yılında Gedikhasanlı’da vefat eden, sevenleri tarafından ziyaretgâh olarak yaptırılan Kutbu Cihan Mehmet Efendi’nin türbesinin oraya külliye, medrese, dergâh yaptırmış. Diyanet İşleri Vakfına devredilen bakımlı, şahane peyzajı ile Osmanlı usulü medresede Yatılı Hafız Kuran Kursu 13-23 yaşlarındaki 55 erkek öğrenci hocalarından Arapça fıkıh ilim vb. dersleri alıyor. Aynı zamanda öğrenimlerine de devam ediyorlar. Külliye ile gün boyu ilgilenen sorumlusu, Bilal Şahin adına misafirleri kabul ediyor, ikramda bulunuyor, uğurluyor.

Yakın bir tarihe kadar Nohutlu Tepesi olarak bilinen, Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri’nin de yapımına katkı sağlamış. Nohutlu Baba diye bilinen türbenin yanındaki sosyal tesislerde yemeğinizi yiyebilir, kahvenizi içerken şehri tepeden seyredebilirsiniz.

whatsapp-image-2019-07-31-at-16.55.31.jpeg

Kendi köyü olan Esenli köyünde, alt yapı çalışmalarına destek vermiş, huzurevi, ilkokul, ortaokul, lise, spor salonu, cami, saat kulesi, Atatürk heykeli, imam evi, öğretmen lojmanı yaptırarak katkı sağlamış. Köy meydanında ortada duran at heykelini önce anlayamamıştım. Köyü meşhur eden yarış atlarının simgesi olarak at heykeli yaptırılmış. Tabii özel günlerde köy halkının hediye paketleri de unutulmuyor.

Hayırsever işadamı Bilal Şahin, Yozgat’a çok sayıda eser kazandırmasının yanında eğitim alanında da katkı sağlamıştır. Yozgat Bozok Üniversitesi’ne modern bir İlahiyat Fakültesi binası ve uygulama cami yaptırarak bağışta bulunmuştur. Bozok Üniversitesi’ne sağladığı katkılardan dolayı fakültenin isminin “T.C. Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi” olarak değiştirilmesine üniversite senatosu tarafından da olumlu karar çıkmıştır.

whatsapp-image-2019-07-31-at-16.55.32-(2).jpeg

Ciddi konuşma ve bakışlarının ardında babacan ifadeyi gizli tutan Bilal Şahin’i genelde il merkezinde kendi yaptırdığı külliyede ziyaret edebilirsiniz. Sizi sert bir ifadeyle karşılasa da sohbetin ilerleyen dakikalarında farkı göreceksiniz. Tabii mutlaka olmazsa olmazlardan ikram ettiği çayı içmeli, lokumu kabul buyurmalısınız. Bu arada hangi yaşta olursanız olun siz çayınızı yudumlarken ikramlarda bulunan yakın görevlisi hanımefendiye seslenecek; “hediye çantasından getir” diyecek. Çanta içerisinde eksik gördüğü olursa tekrar seslenecek. Bu duruma şahit olduğum sırada ben tebessüm ediyorum. Yardımcı ile göz göze gelirsem birlikte tebessüm ediyoruz. Çünkü çocuklar gibi seviniyorum. Düşünsenize eksik gelmiş, oldu mu olmadı mı derken çocuklar gibi şenleniyorsunuz. Latifeyle karışık “Her gün uğrayıp hediyelerimi alsam mı” dediğim de oluyor. Gezi ya da ziyarete gönderecek olursa da, mutlaka fikrinizi, memnuniyetinizi sorar, varsa eksikleri gidermek ister.  En büyük hasleti insanların gönüllerine, Hakk’ın sevgisini kazanmak için hizmet etmek olan Bilal Şahin’e çıktığı bu yolda “Allah razı olsun” derken,  esenlikler diliyor, nice sağlık dolu günler diliyorum.

Sevgiyle kalın…

whatsapp-image-2019-07-31-at-16.55.33.jpeg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Rivahi Kalay Arşivi
SON YAZILAR