Uğur Özteke

Uğur Özteke

HELAL OLSUN, GERÇEKTEN “USTA” İMİŞ…

HELAL OLSUN, GERÇEKTEN “USTA” İMİŞ…

Güne dahası yazımıza inşallah hayırlı işlerle başlayacağız. Çünkü az önce daha yazımızın başlığını atarken Hasan Kavuş abimizin duasını alarak başladık.

Hasan abimizi bilen bilir tanıyan tanır. Yıllarca Konya’da Zafer Meydanı’nda ticaret yapmış, Zafer Meydanı Zafer iken (!) yani şehrin kalbi bir bedesten de bir de Zafer’de atarken paradan, insanımıza nabzı tutmuş değerli bir abimizdir.

Hasan abi günümüzün siyasetçilerinden örnekler verdi. Pek çoğunu da yakından bilir. Hasan abi çok iyi ve sağlam Reis’çidir. Kulağı da eski kesiklerdendir(!). Vallahi o ağzı dualı Hasan abinin “günümüzün siyasetçilerine yaptığı benzetmeyi” ben burada yazamam. Utanırım. Ama doğru bir benzetme miydi? Hem de yüzde yüz.

Aslında 5 yıl önce benim dediklerimi şimdi Hasan abim demeye başladı. Benim kızdıklarıma Hasan abim kızmaya başladı. Allah şahit Hasan abi gibi gözüne perde inmiş memleket sevdalılarının böylesine öfkelenmiş hallerinden büyük keyif alıyorum. Büyüklerimizin bazı gerçekler için sabırlı olun zamana yayın sözünün ne kadar isabetli olduğuna şahit oluyorum. Tabii bu arada korkuyorum da. Cenab-ı Allah’ım kimseyi mahcup etmesin inşallah.

 “GUBUZ VE GURURLU

ADAY İSTEMİYORUZ”

Biz bizden isteyen herkese telefon numaramızı veririz. Bu yüzden de zaman zaman yakınlarımdan eleştiri alırım. Haaa bir de cep telefonunu çıktığı günden bu yana ki o zaman Ankara’da idim. Ankara, İstanbul ve tekrar kürkçü dükkanına dönüş. O yani şuan ki ilk numaramı çok şükür hiç değiştirmedim. Hiç akkalı tokkalı işlere girmedim. Girmemeye çalıştım. Dahası bizi zaman zaman dinleme ihtiyacı hisseden polis dostlarımızda (!) numara konusunda zorlanmasın istedik.

Neyse numaramızı bilmeyen ve sadece yazılarımızdan takip eden okurlarımız ise gazetemizin telefonundan bize mutlaka ulaşırlar. Dünde böyle oldu. Saat 10 sularında gazetenin santralinden Fahrettin Kılınç (abimizin gerçek ismi bu mudur? Ona da bilemem) diye bir abimiz aradı. Sohbetimizin pek çok kısmının yazılmamasını istedi. Çünkü anladık ki bir eli de partinin içinde. Bu abimiz isim filan vermese de dakikalarca özetle şunu dedi “Biz gubuz kendini beğenmiş Başkan istemiyoruz”… Fahrettin abi arkadaşları kimi kastetti onu da anlayamadım(!)  

LEYLA ŞAHİN USTA’YI

YENİ, YENİ TANIYORUM…

Vekilimiz Leyla Hanım’ı ben de sizler gibi uzaktan uzağa tanıyor ve takip ediyordum. Sadece bir kez genel seçimler öncesi samimi ve içten bir sohbette bulunmuş orada da birkaç frekansta uyum sağlamıştık. Daha sonraki gelişmelerde Leyla Hanımla ilgili hep samimi çalışmaların duyumunu alırken bizim Konya siyasetinde alışık olmadığımız dik duruş ve açık politikasına tanıklık etmiştik.

Geçtiğimiz hafta Ankara’da Konya’nın önümüzdeki beş yılı için yine büyük heriflik (!) yaptığını duyunca da şaşırmıştık. Alın şimdi dün sabah yine çok sevdiğim inandığım ve özellikle de zekası kadar cesaretine güvendiğim dost bir isim şunu yazıyordu;

“Abi Leyla Şahin Usta, FETÖ mağdurlarına da millet g…….den korkarken, korkmadan yardım eden biridir. Sizce ne duruş gösterdi bilmiyorum ama morbeyin mağdurlarına birinci elden yardım etti. Bu duruma şahidim o günlerde sözüm ona birileri millete randevu vermeye dahi korkuyordu”…

……….

Biz de yine bazı isimleri zamana bırakalım ve Allah hakkımızda her şeyin hayırlısını versin diyelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sesi sözü birbirine çarpıp kırayım, seninle dilsiz dudaksız konuşayım.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alt geçitleri ile birazcık da olsa Çevre Yoluna nefes aldıran Beyşehir yolu üzerinde Başkent Hastanesi bölgesinde yayalar ısrar ve inatla hızla gelen araçların önünden karşıdan karşıya geçmeye çalışmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR