Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Hepsi bu sinerjinin eseri

Hepsi bu sinerjinin eseri

Eskiden ‘nitelikli bakan’ çıkarmış vilayetlerimizi gezdiğimde derin derin iç geçirir, gelir sizlere; Samsun’a şunlar yapılmış, Erzurum hayal edemeyeceği yerde, Kayseri’de bunlar bunlar var diye anlatır dururdum. Ne yalan söyleyeyim, yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardında dimdik duran bir şehir olduğumuzu zihnimin bir kenarına yazar ‘neden bize de yapılmaz bunlar, Konya’nın neyi eksik’ diye hayıflanırdım.

Yani geçmiş yöneticilere haksızlık etmek istemem, iyi niyet taşıyanlar elinden geleni yapmıştır kuşkusuz. Niyetim diğer şehirlerdeki yatırımları kıskanmak da değil. Belki biraz imrenmek, biraz da bu şehri çok sevmekten dilime dökülenler.

Dün o soruları bu köşelerde nasıl sorduysak bugün olanları da tarihe şerh düşmek adına göstermek boynumuzun borcudur.

Öyle tek tek değil hepsini birden hem de.

Pazartesi günü yayın toplantımızda Muhabirimiz Gülşen Hanım’la tam da bu minvalde şeyler konuştuk. O da sağ olsun ekiple birlikte çok güzel bir haber hazırladı. Konya merkezde anlık olarak devam eden yatırımların her birini tek tek dolaştı. Zor hava şartlarına rağmen şantiyelerin son hallerini kare kare fotoğrafladı.

Şehrin ileri gelenleri, medyayı ve yatırımları yakından takip eden taraflı tarafsız ağabeyler, iş adamları ve siyasetçiler…

Elimizi vicdanımıza koyarak konuşalım. Bu şehir hangi dönemde bu kadar şantiyeyi bir arada gördü?

Bakanlık, Valilik, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri… Her biri halis niyetle gayret ediyorlar. 2021 İslam Oyunları için yetiştirilmeye çalışan projeler, Mevlâna önü, Alâaddin cephe düzenlemesi, Millet Bahçesi, Selâtin Camii, Meram Kaymakamlığı, Şükran Mahallesi dönüşümü, Motorlu Sanayilerin taşınması, Ardıçlı TOKİ’nin hızla yükselmesi, merkeze ülkenin en modern kütüphanelerinden birinin projelendirilmesi, Veledrom, Kayacık’a Konyaspor için temeli atılan modern tesisler…

Say say bitmiyor. 2018-19’dan sonra pandemiye rağmen şehir şantiye merkezine büründü.

Bunların ardında dimdik duran ilk isim şüphe yok ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum Bey’dir. İnanılmaz bir sinerji ile çalıştıkları Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı, merkez ilçe belediye başkanlarımızı ve orkestra şefliğini en doğru şekilde yürüten perde arkasındaki isim AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’yı burada belirtmek zorundayız. Zira Sayın Cumhurbaşkanının ve AK Parti’nin gücünü yok sayarsak geriye ortada hiçbir şey kalmaz.

Şükür nimeti, şikâyet ise derdi çoğaltır derler. Öyleyse ölçüyü kaçırmadan eleştirilerimizi yapmalı ve şehirde yakalanan sinerjiye katkı sağlamalıyız.

YANİ BAZEN İNSAN ÇİLEDEN ÇIKIYOR!

Geçtiğimiz gün Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’ya kazandıracağı 75 adet otobüs üzerinden yaygara koptu. Güya, muhalif diye İstanbul için verilmeyen dış kredi onayı Konya için verilmiş.

Yahu İstanbul borç batağında yüzerken 90 milyon Euro dış kredi için onay istiyor. Haliyle verilmiyor. Lakin parti ayrımı gözetilmeksizin Konya ve Mersin’in mali durumlarına bakarak dış kredi onayı veriliyor. Haliyle birilerinin İstanbul Millet İttifakı’nda olduğu için önü kesiliyor paranoyası bu olayla birlikte çökmüş oluyor. Yani şu ana akım medyanın Konya ile derdini biliyoruz da bel altı vuruşları gerçekten can sıkıyor.

Peki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in paylaşımına ne demeli?

Türkiye’de ilk defa ulaşımda kredi ve banka kartı ile ödeme dönemi başlatmışlar. Alkışlayalım mı! Yahu hadi siz bol keseden sallıyorsunuz da o çuvalla para verdiğiniz danışmanlarınız ajanslarınız ne iş yapıyor? Google’dan aramak da mı aklınıza gelmedi yani! Gülünç duruma düşmek hoşunuza mı gidiyor.

Konularla ilgili Konya Büyükşehir Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bilgiç Bey’in paylaşımları meseleyi özetliyor:

foto1.jpeg

foto2.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR