Asude Konukçu

Asude Konukçu

Her annenin bir masalı vardır aslında

Her annenin bir masalı vardır aslında

Her annenin bir masalı vardır aslında.

Hiç beklemediğimiz bir anda evet yanlış duymadınız hiç beklemediğiniz bir anda çünkü hayat planlıda olsa plansızda olsa bir masal kitabına adım attıysanız hiç beklemediğiniz anda kapınızı güzel bir hediye çalmıştır . Ve kapıyı açarak bu masala adım atmışsınızdır.

Bir varmış bir yokmuş masalı ile başlayalım bu masala çünkü her annenin bazen bir varı bazen ise bir yoku oluyor . Bende bu masala adım atanlardanım galiba .size bu satırları yazarken varım ,yokum, kaygılarım , heyecanım , sevgim ,umutlarım ve aşkımla yazıyorum .

Mükemmel bir anne olmak için değil yeterli sevgi dolu çılgın heyecanlı çocuk bir anne olmak için ve bu heyecana sizleri de ortak ederek bir bütün olmak için aldım elime kalemi . Bu satılar eğer tamamlayıp okumak sizlere de nasip olursa sizde en sevdiğiniz fincanınıza sıcak bir çay bir kahve alıp hasbihal moduyla okuyabilirsiniz bu yazımı .

Hayat bir yoldur bu yolda farklı farklı noktalarda duruyoruz . Annelik durağı sanırsam durakların en farklı en sıra dışı olanı. Yoğun duyguların içinde barındıran risk durağı olan sonunu kestiremediğimiz bir durak

Ha birde nasıl geldiğimizi bilemediğimiz bir yer aslında. Bu durağa geldiyseniz sizi hiç bırakmayan ve ömür boyu hayatınız boyunca hatta ahiretinizde bile size eşlik eden annelik durağı hayatınızın ortasında bir anda sizi bulur.

Benim öyle oldu . Hayatım sıradandı diyemem hareketli aktif bir yaşantım vardı buna harika ayak uyduruyordum. Bir çok yere aynı günde aynı saatte olmak isteyen ben hastalık sağlık dinlemeden uyumadan koşamın eğlenen biriydim. Ama hayatımda artık ortaklaşa paylaşmak istediğim bir arkadaşın gelmesini istiyordum . Ama bu doğru ve iyi bir karar olduğunda emin olduğuna emin olmam lazımdı.

Bu kararı düşünürken şuan tek kelime ile elhamdülillah diyebileceğim iyi bir arkadaş yoldaş çıktı karşıma ve biz hayatlarımızı birleştirirken herkeste olduğu gibi bir çok yeni kapılar çıkacaktı karşımıza .

Hayatın ömür kelimesi ile aynı olmayıp farklı anlamlar taşıdığını bu yoldaşla çıktığımız yolda karar verdim.

Ve hayat tek başına bir yolculuk iken ömür iki kişinin hatta bir türemeden meydana gelen yolculuk olduğunu fark ettim .ömrümü ömrüme katar mısın dediğim yoldaşımı tanıma yolunda iken aramıza minik bir arkadaş daha katıldı .

Onunla geçirdiğim aylarım hep geçirmek isteğim bir ömrüm olsun diye dua ettim . Dualarım hayatımın ortasında hiç bir düzenim yokken güzel bir hanımeli kokusu ile esti kalbime 25 yaşını bitirmiş belki 26 adım atmış biri iken buldu beni hem hanımeli oku hem de annelik hakikati .

Bu satırları kaleme alırken size minik bir anne olarak yazıyorum. Bütün annelerin iç sesi olmak için yazıyorum en güzel duygunun bazen korku ile bazen kaygı ile bazen de kocaman bir mutluluk ve heyecanla girdiği kalbe getirdiği rüzgarı size de estirmek için yazıyorum.

whatsapp-image-2023-06-04-at-15-50-15-001.jpeg

Tecrübeli anne değil ama bir parantez açayım(dilerim ki hiç tecrübeli bir annede olmam olmaya çalışmam inşallah . Çocukken yada eğitim verdiğim süre içinde hep çocukları anneleri gördüğümde ben anne olunca yapmayacağım ? Dediğim çok şey oldu . Çok cümle kurdum kendi kendime . Bazen öfkelenip kapıları çarpıp kızdığım anlarda bu mu annelik demiştim.

Ama şuan çok iyi anladım ki ;

Ben anne olunca her şeyi yapacağım . Aslında yapmalıyım da . Çünkü tecrübeli mükemmel anne gibi olmak yada davranmak yada olmaya çalışmak kişiyi fıtratından çıkartıyor ve yoruyor. Hayatında hep varsayım ve birilerinin yönlendirmesine bağlı kalıyor güzel dakika ve anlarını minik hediyesi ile geçiremeden onu hayat hazırladığını düşünüyor halbuki çocukluğunun aynası olmalı anne kendi çocukluğunda ne yaşamadıysa neyi yaşadıysa yaşatmalı çocuk olmalı adeta . Demeli kendine ben ve miniğim ve hatta ömrümü paylaştığım yoldaşımla özgür paydalı olmalı hata yapılabilmeli ki olumsuz duygularla bütünleşip olumlu duygulara adım atmalı.

Belki de çok planlanmamalı anı anında yaşamalı )eminim anne olmak kolay değil ama çok da zor değil eğer ona çocukluğunuzla bütün korkunuz kaygılarınız sevginizle güzel bir uçurtma hediye edebilirseniz zorluğu kolay tadabilirsiniz. Anne olmak için çıktığım bu yolda hep çırak hep çocuk ve eğlenceli kalmayı umut ediyorum. Ve bu duygunun her güzel ve değerli kadının tatması için rabbime niyaz ediyorum.

Vuslat ümidiyle tüm anne ve anne adaylarına bu adaylığa adım atanlara sevgiyle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Asude Konukçu Arşivi
SON YAZILAR