Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

HİKMET HOCA’NIN HAMLELERİNİ SEYREDİNCE

HİKMET HOCA’NIN HAMLELERİNİ SEYREDİNCE

Çaykur Rizespor ve Atiker Konyaspor arasındaki ligin ilk maçı tipik bir Anadolu finali gibiydi. Henüz ligin ilk maçı iyi veya kötü demek yanlış olur. Ancak tribün desteğinden, oyuncu farkına, isimden tecrübeye Konyaspor rakibinden bir değil yüz gömlek üstündü. Maçın kaderini 1-0 yenik durumdaki Rize Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın hamleleri belirledi. Bu hamleler karşısında gardını almakta geciken Aykut Hoca, haklı olarak oyuncularına güveniyordu. Ama fazla özgüven Konyaspor’u üç puandan etti desek yanlış olmayacak.

Konyaspor ligin ilk deplasman maçında tribünler, hava şartları ve zemin olarak hiç zorlanmayacağı bir 90 dakika için sahaya çıkıyordu. Öyle ki Rize tribünleri boş, Konya’dan ligin en uzun deplasman maçına giden fedakar Konyaspor taraftarı ise 90 dakika boyunca tribünlerin tek hakimiydi. Yine ülkenin her yerinde hava sıcaklıkları en yüksek seviyelerde iken Rize’de 25 derecelik sıcaklık her iki takım oyuncuları içinde bir şanstı. Konyaspor maça öyle güzel başladı ki tam üç puanlık maç dedik. Ancak ilerleyen her dakikada Ali Çamdalı’nın yokluğunu hissederken bu görevi üstlenen Volkan’ın özellikle ilk 45 dakikanın her geçen dakikasında sabun gibi eriyip yok olması yeşil-beyazlı temsilcimiz için kötü bir sinyal idi. Yalnız bu yarıda kaleci Serkan’ın hakkını vermemiz lazım. O kalesinde öyle güven verici, öyle sakin ve sağlam duruyordu ki Rize’nin hiçbir akını yüreğimizi hoplatmıyordu. Tabi Milosevic, bu yarıda Serkan’dan sonra en istekli oyuncumuz olarak dikkatleri çekti.

Konyaspor Aykut Hoca’nın o klasik rakibi yarı alanından hızlı çıkarmama rakibe ilk anda kendi yarı alanında basma ve toplu defans toplu hücum taktiğini bu yarıda adeta eksiksiz uyguladı. Tabi ev sahibi Rizespor’un da başta Ahmet İlhan gibi golü koklayan tecrübeli oyuncusunun yanı sıra sağ kanattan Orhan, soldan ise İsmail ile geliştirdiği kanat akınları cılız da olsa rakip taraftarlarını ümitlendirdi.

İkinci yarıya temsilcimiz Konyaspor, yine maça başlar gibi gol isteği kazanma isteğiyle başladı. Öyle ki Aykut Hoca’nın talebeleri Rize’nin bu yarıda her geçen dakika nefesinin tükeneceğini biliyorlardı ve Rangelov’un üst üste pozisyonları, şutları gol geliyor diyordu. Ancak Rangelov yüzde yüzlük gol pozisyonlarını klasına yakışmayacak şekilde atamazken sahneye çıkan Vukovic, Rangelov’un yapamadığını yaptı ve topa kafa ile öyle bir çaktı ki adeta “gol böyle atılır” dedi takım arkadaşına.

İşte bu dakikadan sonra Hikmet Hoca’nın satranç tahtasındaki hamleleri başladı. Rizespor defansını boşaltıp genç ve hızlı oyuncuları ile hiç değilse bir gol için saldırmaya başladı. Bu akınlar öylesine cılız ve acemiycesineydi ki yüksek özgüveniyle Konyaspor ve tabiki Aykut Hoca, hızlı hamleleri sadece seyretti ve bizim için korkulan oldu ve Emrah Başsan olmayacak pozisyonda Serkan’ı avlayınca bir yerde maçın sonucunu da tayin etmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR