Hizbullah komutanı Suriye’de öldü

Hizbullah komutanı Suriye’de öldü
Hizbullah’ın cephe komutanlarından Halave, Suriye’de muhaliflerle girdiği çatışmalarda öldü

BEYRUT (AA) - Hizbullah’ın cephe komutanlarından İsmail Nayif Halave’nin Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerle girdiği çatışmalarda hayatını kaybettiği bildirildi.

İran’ın Fars haber ajansı ve Hizbullah’a yakın internet sitelerinde yer alan habere göre, Halave, Suriye’nin Kuzeyindeki Halep kentinin kırsalında muhaliflerle girdiği çatışmalarda öldü.

Benzer şekilde, Hizbullah’ın aralarında Nayif’in de bulunduğu 10 militanının hafta sonu Suriye’deki çatışmalarda can verdiği iddia edildi.

Hizbullah, Suriye’deki kayıplara ilişkin resmi açıklamayı ancak cenazeler Lübnan’a ulaştıktan sonra yapmayı tercih ediyor.

Suriye'nin Madaya beldesini rejimle iş birliği yaparak abluka altına alan ve belde halkını temel gıda maddelerinden yoksun bırakan Hizbullah, bu ülkede kaybettiği asker sayısıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Ancak İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme kuruluşu, Suriye'de devrimin başladığı 2011 yılından itibaren Hizbullah'ın binin üzerinde kayıp verdiğini bildiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.