Uğur Özteke

Uğur Özteke

HIZLI TRENDE BİRAZ SABIR İMİŞ

HIZLI TRENDE BİRAZ SABIR İMİŞ

Bugün yine sizlerin ve yetkililerin şehrin eksik noksan ya da yanlışları konusunda açıklamaları görüşleri ile birlikteyiz.

İsterseniz önce izninizle dünden kaldığımız yerden başlayalım. Vekillerimiz içerisinde tanıdıkça ve aradan yıllar geçtikçe performansı, yüreği ve zekası ile çok sevdiğim, saygı duyduğum ve inandığım vekillerin başında Ziya Altunyaldız Bey gelmeye başlamıştı.

O günden bugüne geldiğimiz yerde sadece kendi penceremizden değil şehrin ve ülkenin yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde de yanılmadığımızı her seferinde anlıyoruz.

Dün sabah saat 10’a geliyordu. Bizim yazılarımızı sadece Konya’da Ankara’da ya da Türkiye’de değil Amerika’da bile olsa o muhteşem çalışma ekibi ile anında takip eden vekilimizden “HIZLI TREN, OTOBÜS FİRMALARI İLE ORTAK MI?” başlıklı yazımıza bilgi veriyorlardı.

Ziya Beye ve ekibine hassasiyetleri için teşekkür ederek hemen konuya girelim.

  1. 21.40 treninin kaldırılmasının sebebi Başkentray çalışmaları kapsamında Sincan’da çalışmalar imiş. Ve bu çalışmalar 10 Şubat tarihinde tamamlanmış olacakmış. (Olursa) ve yeniden 21.40 Konya-Ankara seferi başlayacakmış.
  2. 17.25 seferinin kaldırılma sebebi ise yoğun kış şartları nedeni ile karşılıklı gelen setlerdeki bakım ve onarım çalışmaları imiş.

…………………………

Çok çok özür dilerim. Elbette bu işlerin teknik konusunda zır cahiliz ama. Demek ki Konya-Ankara arasında böylesine yoğun kış şartları varmış ki setlerin bakım ve onarımı içinmiş. Biz söylenenlere inanırız. Dahası inanmak zorundayız. Siyasilerimizde bürokratların dediğine inanmak zorundalar. Bu 17.25 seferi ile ilgili yapılan açıklama pek aklıma yatmadı ama bundan sonrası için dualarımız birlikte olsun. Konya-Ankara hattında gerçekten kar kış olmasın. Değilse bu durumda vallahi Konya-Ankara hattında hayat durur.

…………………

Sonuçta vekilimizden ve ekibinden aldığımız bilgiler ışığında son cümlede daha da anlamlı bir müjde vardı.

10 Şubat tarihinden itibaren Konya-Ankara arasında günlük 7’ye düşen sefer sayısı yeniden 10 olacakmış.

Helal olsun. Bizde bu vesile ile Konya’nın Konyalının 50 yıllık rüyasını gerçekleştiren ve hızlı treni şehrimize kazandıran siyasilere başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve o günden bugüne konuların samimi takipçisi olan siyasetçilere sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.  

ZELİHA HANIM ŞU SİNYAL KOLLARINI!...

Bu şehrin kanayan yaralarının başında trafik geliyor değil mi? Vallahi herkes trafikten şikayetçi. Sadece siyasiler sessiz. Ama başta bu şehrin ekonomisinin baba isimleri bile artık trafikten illallah demiş durumdalar.

Açık söyleyeyim bugün itibari ile bu şehrin çevre yollarının açıklanan tarihlerde devreye girmesinden pek ümit var değilim. 

Metrodan ise hiiiiiiç ümitli değilim.

O zaman ne yapacağız.

Biz bize baş başa kendi içimizde çözümler üreteceğiz.

Peki ne yapacağız?

Yetkililere siyasilere kızmaktan vazgeçip ister sürücü ister yaya olalım trafik işaret ve kurallarına önce uyacağız. Sonra bunun bir kul hakkı olduğunu hiç unutmayıp kimsenin hakkını yememeye çalışacağız. Sonra bunun bir insanlık durumu olduğunu bilip insanı davranacağız. Empati yapacağız.   

Bu kadar lafı niye ettim?

Hem şahsen tanıdığım bir iş kadını olarak büyük takdir ettiğim hem de sosyal medyadan özellikle de sosyal medyanın en güçlü sitelerinden KONYA'DA TRAFİK’in sorumlularından Zeliha Ersoy Elbasan‎ dün şöyle bir paylaşım yapmış.

“Şu sinyal kolunu trafiğe çıkıp da kullanmayanın;

Dişleri dökülsün, saçları ağarsın, AVM ye gittiğinde park yeri bulamasın, düğün konvoyun da en arkada kalsın, yağmurda şemsiyesi kırılsın daha ne diyim bilemedim ki.”….

……………

Ağzınıza sağlık Zeliha Hanım.

Sizin gibi duyarlı, bilinçli ve samimi hanımefendiler bu şehirde çoğaldıkça bu trafik iyi olacak inşallah.

Aslında sinyal kolunu kullanmayandan geçtim de, ister taksici olsun ister özel araç sürücüsü. İster okul araç şoförü ister dolmuşçu sağa döneceğim diye sinyal verip sola ya da sola döneceğim diye sinyal verip de sağa dönenler var ya esas onlara o sinyal kolunu kırıp ellerine vermek lazım diye düşünüyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan bir mesut zalim. İnsan bir mağrur cahil. Teknik kırık, su azgın ve kayıplarda sahil…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yeşilden sonra sarı yandığı zaman özellikle trafiğin yoğun olduğu ana kavşaklardan süratle geçmeyi marifet saymadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR