Hollanda'da ırkçı lider Wilders yargılanıyor

Hollanda'da ırkçı lider Wilders yargılanıyor
PEGIDA üyeleri, ırkçılık, hakaret ve nefreti körükleme gibi suçlardan mahkemeye çıkan Wilders için destek gösterisi düzenledi

BADHOEVEDORP (AA) – İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi üyeleri, ırkçılık, hakaret ve nefreti körükleme gibi suçlardan Hollanda’da yargılanmasına başlanan aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders için destek gösterisi düzenledi.

Wilders’in yargılandığı Badhoevedorp’taki mahkeme önünde yapılan gösteriye katılan PEGIDA taraftarları Wilders'e destek mesajı verdi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride yapılan konuşmalarda Wilders’in özgürlük savunucusu olduğu ileri sürüldü.

Göstericiler kendilerine tanınan sürenin dolmasının ardından eylemini bitirirken polis, mahkeme binasına yakın bir bölgede 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Kimlikleri açıklanmayan söz konusu kişilerin arabalarında biber gazı bulunduğu belirtildi.

Yaklaşık iki sene önce kurulan ve ilk gösterisini Almanya’nın Dresden kentinde düzenledikten sonra diğer ülkelere yayılan PEGIDA, Wilders gibi daha çok Müslüman ve göçmen karşıtı sert görüşleriyle biliniyor.

Geert Wilders hakkında, Hollanda’da yaşayan Fas kökenlilere yönelik 2014’te dile getirdiği sözleri nedeniyle ırkçılık, ayrımcılık ve hakaret gibi suçlardan açılan davanın ön duruşması bugün başladı.

Bir gruba karşı ırk temelinde ayrımcılık yapma, hakarette bulunma, toplumda kin ve nefreti körükleme gibi suçlardan hakim karşısına çıkan Wilders’e yönelik esas yargılamanın ise 31 Ekim’de başlaması öngörülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.