Murat Güzel

Murat Güzel

Hüseyin Namal Beyin Dikkatine

Hüseyin Namal Beyin Dikkatine

Bilmiyorum farkında mısınız son dönemlerde Konya emniyetinin bazı birimlerinde yoğun bir tedirginlik ve telaş yaşanıyor.

Polis memurlarımız gereksiz yere alınganlık gösteriyor, aniden sinirleniyor, vatandaşlarla olmadık polemiklere giriyorlar.

Önceki haftalarda İş Bankası’nın önünde bir öğretmene hanımı ve çocuğu önünde kötü davranan, gereksiz yere kelepçe vuran sivil polislerin ardından önceki gün de bizzat şahit olduğum ilginç bir olay yaşandı.

Beyhekim Mahallesi Kazeruni Sokakta saat 17.00-17.30 sularında yaşandı olay.

Bölgenin çöpünü yoplamakla görevli Selçuklu Belediyesi’nin çöp arabası, ortadan zaten plastik “baba”larla ikiye ayrılmış Kazeruni sokakta çöp toplama işinden dolayı yavaş yavaş ilerliyordu.

Ancak çöp kamyonunun arkasında yer alan sivil plakalı bir aracın içindeki resmi üniformalı polis kamyonun yavaş ilerlemesine kızarak personele etmedik laf ve söz bırakmadı.

Polis bey mesai dışında olduğunu unutmuşçasına “Size ceza yazarım, sizi bilmem ne yaparım” vb. sözlerle görevleri başında olan işçilere galiz küfürlerde bulundu.

Peki acelesi neydi plis beyin?

Şu: Eşi kreşten çıkacakmış ve eşini alması gerekiyormuş.

Eyvallah!

“Ben polisim, yolu açın” şeklindeki sözleriyle ayrıcalıklı, üstün, Konyalı deyimle “ekabir” konumda olduğunu hatırlatmak istiyordu.

Buna da eyvallah diyelim mi?

Başkasını bilmem ama ben eyvallah demek istemiyorum.

Biliyorum ki sivil aracının plakası bende bulunan bu memurunun işini yapan işçilere gösterdiği bu saygısızlığa, kendisine sözlü müdahalede bulunan vatandaşlara karşı sergilediği tavırlara asıl tepkiyi İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Namal Bey gösterecektir.

Bu tür olaylar Konya halkı ile emniyetin arasında öteden beri var olan güveni bozmaya yetmez.

Ama unutulmamalı, bir yerden bu delinmeye, kaçak vermeye başlarsa, bunun da önü alınamaz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR