Hilmi Büyükharmancı

Hilmi Büyükharmancı

İdam Edilesi Transfer Komitesi

İdam Edilesi Transfer Komitesi

            Soma'da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet ve acılı ailelerine başsağlığı diliyorum.

Ölümün nerede ve nasıl geleceği belli olmadığı gibi alın yazı ve kaderimizde ne var ise bunları yaşayacağız ve inancımız gereği bunu kabullenen millet olarak umarım ebedi hayatı düşünerek sporda da yerel çekişmeyi, insanlar üzerinden kulübe darbe vurmayı ve ben yok isem bu kulüp olmaz mantığında kurtulur ve gereğini yaparız.

            Zaman zaman hedeflerin büyüdüğü zaman zaman umutsuzluğa kapıldığımız ama inancımızı yitirmediğimiz bir sezon geride kalarak asıl maratonu gelecek sezona hazırlık anlamında ciddi bir maraton başlamak üzere...

Konyaspor'un web sitesin de yönetim bölümünü dikkatli incelediğimiz de her ne kadar resimler  veresiye satan peşin satan gibi standar çıkmasa da bu işe gönül vermiş insanların mücadelesi takdire şayan olmak ile birlikte sıralamayı incelediğiniz de Başkan ve 2. Başkandan sonra gelen ve Basın sözcülüğüne kadar isimlerin muhtemelen  transfer komitesinde olduğunu tecrübelerime dayanarak düşünmekteyim.

            Transfer komitesinde yer almak başlı başına zor, çetrefilli ve sabır isteyen bir görevdir.  mevcut ekonomik  ve yeni stadyumun durumu göz aldığınız zaman isabetli karar vermenin şartları oldukça zordur.  Bu isimler medya önünde görmesekte sezon içerisinde takım sendelediği zaman camianın önüne atılacak isimlerdir. Bir anda herkesin hedef tahtası haline gelen bir hal alacaktır. Herşey yolunda gittiği zamanlar da ise bu isimler asla öğrenemezsiniz. 

             Ses getiren transferlerde sözleşme imzalanır iken es kaza kameraların karşısına geçer de ekrana çıkarsanız o oyuncunun ilk hatasında kulaklarınız çınlayacaktır.

Hepimiz insanız ve fıtrat olarak zaman zaman yaptığımız işlerin takdir edilmesini istesek de trnsfer komitesinin böyle bir hakkı asla olmayacaktır. Transferler isabetli olursa Yönetim başarısı başarısız olursa şu yönetici çok istedi onun yüzünden alındı şeklinde fısıltı gazetelerinde dolaşmaya başlayacaktır.

             Umarım yıllardır alışıla gelen son dakika transferlerinden vazgeçerek bu sezon doğru ve ekonomik transferler ile gideriz. Yöneticilerin ekranlar da ve gazete köşelerinde resimlerini nadiren görmemiz bu yönetimin kurumsallaşma anlamında adımlar attığını düşünüyorum.  Bu nedenle boş vakitlerinde takımımızda görev yapan izleme komitesi veya altyapı hocalarından da kurtulduk mu daha doğru adımlar atılacağından eminim.

             Transferde en önemli olan unsur gizlilik başta olmak üzere teknik direktörlerin raporu alınmalı fakat her dediği yapılmamalıdır. Kurumsallaşan bir kulüp de kadro hocaya sunularak oyun yapısı ve kurgusu buna göre planlaması gerektği dikte edilmeli aksi halde başarısız olan hocalar istifa ettikden sonra yerine gelen teknik adamlar kendini kahraman ilan etmek için kadroyu asla yeterli ve becerikli bulmazlar. ( Mesut Hoca'nın yıllarca devam etmesi ve UEFA yoluna onunla birlikte adımlar atılması  en büyük hayalimdir)

Yeni sezonda her ne kadar ümitli olmasam da ve özelliklerin zeminde çimlerin problem olacağını düşünsem de herkes de yeni stadyumu heyecanı yer almakta ve bu heyecanla birlikte insanlar yıldız isimlerin gelmesini isteyecek ve bu konuda baskı yapacakdır. Bu konuda tezim iki yıldız isim alıp ligi 10. bitirmektense iki genç daha alalım 14. bitirelim sıralamada parasal açıdan hiç bir farkı olmadığı gibi yönetimin sağa sola vereceği bedava formaların paraları da ceplerde kalacaktır.

Yukarıda bahsetmiş olduğum ikilemlern çok olduğu bir ortamda her ne kadar yıllardır Kulüp Başkanlığında durmasını eleştirsem ve istemesemde Sayın ŞAN'ın 10 yıllık sürenin verdiği tecrübe ile transferde doğru adımların attırılmasında ve hatanın en aza indirilmesin de büyük katkı yapacağını düşünüyor ve ümit ediyorum.  Transfere harcanan para bu şehrin parası olması nedeni ile başarısız olmaları asla istemem ve arzu dahi etmem.

İsimlerini hiç merak etmediğim ve araştırma içine girmeyeğim transfer komitesi de umarım idam sehpasına çıkartılmaz ve idam fermanları gazete köşelerinde yer almaz...

 Transfer döneminde menajerler çok şirin gözüküp bir de nifak sokmaya çalışırlar ki işte o zaman fermanları bile okunmadan direk taç cizgisine çıkarlar...

Transfer komitesi ve yönetimi bir sezon boyunca taç cizgisinde değil de saha da görmek dileği ile Allah yar ve yardımcıları olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hilmi Büyükharmancı Arşivi
SON YAZILAR