İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya balık çokratması

Balık Çokratması, sazan balığı ve soğanın eşsiz uyumuyla hazırlanıyor. Yemeğin temel malzemeleri arasında tereyağı, zeytinyağı, sarımsak ve domates salçası bulunuyor. Ustalıkla pişirilen balık başları ve gövdesi, yoğun aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
MALZEMELER
- 14 gr zeytinyağı
- 30 gr tereyağı
- 300 gr soğan (halka şeklinde doğranmış)
- 21 gr sarımsak
- 16 gr domates salçası
- 16 gr tuz
- 4 adet sazan balığı başı ve gövdesi
- 200 ml su
NASIL YAPILIYOR?
Hazırlık aşamasında, tereyağı ve zeytinyağı birlikte eritiliyor. Ardından halka şeklinde doğranan soğanlar eklenerek kavruluyor. Sarımsak, domates salçası ve tuzun katılmasıyla birlikte lezzet dengesi sağlanıyor. Son olarak, sazan balığı başları ve gövdesi tencereye eklenerek sıcak su ilavesiyle pişiriliyor. Servis aşamasında üzerine limon ve maydanoz eklenerek sofralara sunuluyor.
Konya’nın geleneksel tatlarından biri olan Balık Çokratması, hem besleyici hem de doyurucu yapısıyla iftar sofralarına bereket katmaya devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.