İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Calla Yemeği
Yayınlanma:

Konya'nın zengin mutfağından en özel tatlardan biri olan Calla Yemeği, iftar sofralarını adeta taçlandırıyor.
Hem lezzetiyle hem de geleneksel hazırlanışıyla sofralara farklı bir dokunuş katıyor. İşte, iftar sofralarınıza lezzet katacak bu eşsiz yemeğin malzemeleri ve yapılışını sizler için derledik.
Malzemeler:
- 1,5 kg parçalanmış kemikli kuzu ya da koyun eti
- 300 gr can eriği
- 300 gr kuru soğan
- 16 gr tuz
- 5 gr beyaz şeker
- 14 gr sıvı yağ
- 14 gr tereyağı
- 700 ml su
Hazırlanışı:
- Etler yıkandıktan sonra bir tencereye alınır ve üzerine kaynamış su eklenerek 1 saat boyunca pişirilir.
- Can erikleri, birkaç yerinden çizilip etlerin üzerine yerleştirilir.
- Soğanlar, tereyağı ve sıvı yağ ile bir tavada kavrulur, ardından eriklerin üzerine eşit bir şekilde yayılır.
- Tuz ve şeker eklenip tencerenin kapağı kapatılır. Erikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirilir.
- Servis aşamasında, tabağın ortasına etler yerleştirilir ve etrafına erikler dizilerek sıcak servis yapılır.
Resmi İlanlar
KONYA
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.