İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Ekmek Salması
Konya Ekmek Salması, tandır ekmeği ve kuzu etinin mükemmel uyumu ile iftar sofralarına lezzet katıyor. İşte, iftar sofralarınıza lezzet katacak bu eşsiz yemeğin malzemeleri ve yapılışını sizler için derledik.
Malzemeler
500 gr kuşbaşı kırmızı et (tercihen kuzu eti),
200 gr kaburga yağı/kuyruk yağı,
500 gr ekmek (tercihen tandırda pişirilen ekmek),
60 gr tereyağı,
10 gr tuz.
Hazırlanışı:
Kaburga yağı/kuyruk yağı tencerede 10 dakika kadar kavrulur. İçerisine kuşbaşı etler ilave edilerek kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Etler yumuşayınca içerisine tereyağı ilave edilir. Tereyağının erimesi ve ete tadının geçmesi için özenle karıştırılır. Daha sonra tuz ilave edilir ve karıştırılır. Kavrulan etin yağına dilimlenmiş ekmekler eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak ekmeğin etin yağını çekmesi için yaklaşık 30 dakika kadar bekletilir. Etin yağını çekebilmesi için tandır ekmeğinin bayat olması tercih edilir. Hazırlanması tamamlanan Konya Ekmek Salması servis tabağına alınır. Konya Ekmek Salmasının; sıcak olarak servis edilmesi ve tüketilmesi tavsiye edilir.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.