İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Ekşili Kabak

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Ekşili Kabak
 Editör
Konya mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Ekşili Kabak, özgün tarifi ve zengin aromasıyla sofraları süslüyor.

KONYA MUTFAĞININ EŞSİZ TATLARINDAN BİRİ: EKŞİLİ KABAK

Coğrafi işaret tesciliyle taçlanan bu lezzet, iftar sofralarına farklı bir tat katmak isteyenler için ideal bir seçenek. İşte, Konya'nın kendine has dokusunu taşıyan Ekşili Kabak tarifinin detayları:

Malzemeler (4 kişilik)

  • 1,5 kg asma kabağı
  • 750 gr kemikli koyun eti (kaburga ve ön kol kısmı)
  • 1 kg domates
  • 300 gr soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 140 gr nohut
  • 80 gr koruk ekşisi
  • 10 gr tuz
  • 2-3 adet fesleğen yaprağı
  • 2-3 adet kadife yaprağı
  • 50 gr nane

Hazırlanışı

  1. Asma kabağının kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır. Ardından 1,5 cm genişliğinde verev dilimlenir. Domatesler küp şeklinde doğranır.
  2. Bir gece önceden ıslatılan nohutlar tencerenin tabanına serilir. Üzerine sırasıyla kemikli koyun eti, doğranmış soğan ve 3 diş sarımsak eklenir.
  3. Kabaklar tencereye dizildikten sonra domates, kadife yaprağı, fesleğen yaprağı, nane, kalan 3 diş sarımsak, tuz ve koruk ekşisi eklenir.
  4. Yemeğe su ilave edilmeden, kendi suyu ile kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirilir.
  5. Servis aşamasında, tencere ters çevrilerek sıcak olarak servis edilir.

Ekşi ve aromatik lezzetiyle damakları şenlendiren Konya Ekşili Kabak, özellikle iftar sofralarında farklı tatlar denemek isteyenler için vazgeçilmez bir seçenek olacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.