İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Hassaten Lokma

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Hassaten Lokma
 Editör
Konya'nın coğrafi işaret tescilli lezzetlerinden biri olan Hassaten Lokma, et, pirinç ve baharatların mükemmel uyumu ile iftar sofralarını taçlandırıyor.

Konya'nın geleneksel ve zengin mutfağından çıkan Hassaten Lokma, özel tarifi ve lezzetiyle iftar sofralarına farklı bir tat katıyor.

MALZEMELER

  • 400 g pirinç
  • ½ kg kuşbaşı kuzu eti
  • 10 gr tuz
  • 100 gr sadeyağ
  • 1 soğan (halka doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (suda 30 dakika ıslatılmış)
  • ¼ kg havuç (kibrit çöpü biçiminde doğranmış)
  • 60 gr nohut (haşlanmış)
  • 10 gr tarçın
  • 10 gr karanfil (dövülmüş)
  • 10 gr kakule (dövülmüş)
  • 20 gr tuz
  • 200 gr kestane (yarı ızgara edilerek kabukları alınmış)
  • 600 ml bardağı et suyu (sıcak)

hassaten-lokma.jpg

HAZIRLANIŞI:

Pirinç ılık suda, su soğuyuncaya kadar bekletilir. Kuzu eti bir tencerede, suyunu çekinceye kadar kavrulup tuz eklenir. Ayrı tencerede yağ eritilir, soğan ve çam fıstığı, soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Havuçlar eklenip suyunu çekinceye kadar kavurulur. Nohut, kuş üzümü, baharatlar, tuz eklenir ve kavrulur. Ateşten alınarak pişmiş kuzu eti ile karıştırılır. Geniş bir tencereye etli karışım ve süzülen pirinç kat kat yerleştirilir. Pilavın karışmaması için, yayvan bir sahan veya kapak üzerine kapatılır. Üzerine kaynar et suyu ilave edilir. Ateşe konularak kaynamaya başlayınca ateş kısılır. Suyunu çekince kapak alınır, yağlı kâğıt serilir ve kapak tekrar kapatılır. Çok hafif ateş üzerinde 30 dakika dinlendirilir. Servis tabağına alt üst edilerek konulan Konya Hassaten Lokmanın servisi, sıcak olarak yapılır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.