İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Höşmerimi

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Höşmerimi
 Editör
Tereyağı, kaymak ve buğday ununun mükemmel birleşimiyle hazırlanan bu tat, Konya'nın eşsiz mutfağını keşfetmek için harika bir seçenek.

Konya'nın geleneksel ve zengin mutfağından çıkan Konya Höşmerimi, özel tarifi ve lezzetiyle iftar sofralarına farklı bir tat katıyor.

d378bc94-0c52-443b-8392-fd005ed5c9c1.jpeg

MALZEMELER

250 gr buğday unu,

250 gr beyaz şeker,

200 gr kaymak,

200 ml süt,

80 gr tereyağı.

HAZIRLANIŞI:

Yeteri büyüklükte bir tavanın içerisinde kaymak ve tereyağı eritilir. Buğday unu ilave ederek bu karışım pembeleşinceye kadar özenle kavrulur. Unun topaklanma yapmaması için elenmesi tavsiye edilir. Kavrulan yağ-un karışımına ılık süt ilave edilir. Kısık ateşte ilave edilen süt çekene kadar karıştırılır. Ardından şeker ilave edilir ve ortalama 3 dakika kadar kavurmaya devam edilir.

Kahverengi rengine ulaşan ve kavrulması tamamlanan höşmerim, servis için tabağa alınır ve istenilen şekil verilerek servisi yapılır. İsteğe bağlı olarak ufalanmış Antep fıstığı içi ve/veya ceviz içi ve/veya dondurma ile beraber servis edilebilir. Konya Höşmeriminin sıcak olarak servis edilmesi ve tüketilmesi tavsiye edilir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.