İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Ildız Kökü Yemeği

Anadolu’nun köklü tatlarından biri olan Konya Ildız Kökü Yemeği, vitamin ve mineral açısından zengin malzemeleriyle sağlıklı bir iftar alternatifi sunuyor. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilen bu özel yemek, yöresel mutfak kültürünün en lezzetli örneklerinden biri olarak sofralara lezzet katıyor.
MALZEMELER
500 gr ıldız kökü
2 adet havuç
2 adet patates
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 yemek kaşığı pirinç
½ su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Ildız kökü ayıklanıp kuşbaşı doğranır, limonlu tuzlu su içerisinde bekletilir. Havuç ve patates kuşbaşı
doğranır. Soğan bir tencerede kavrulur, salça ilave edilip karıştırılır. Karışımın üzerine havuç, patates ve ıldız kökü yerleştirilir. Tuz ve diğer baharatlar ilave edilir. Yıkanmış pirinç karışıma eklenir. Et suyu sıcak olarak ilave edilip kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Konya Ildız Kökü Yemeği servis tabağına koyulur ve sarımsaklı yoğurtla servisi yapılır.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.