İftara coğrafi işaret tescilli lezzet! Konya kakırdaklı börek

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet! Konya kakırdaklı börek
 Editör
Konya'nın meşhur lezzeti, coğrafi işaret tescilli kakırdaklı börek, iftar sofralarınızı şenlendirmeye hazır. İncecik hamuru, bol iç harcı ve eşsiz lezzetiyle bu börek, iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Kakırdaklı börek, Konya'ya özgü bir lezzet olup, özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında sıkça yer alır. İşte tarifi..

MALZEMELER ( 4 kişilik)

HAMURU İÇİN:

1. kalite böreklik buğday unu

250 ml ılık süt

20 gr yaş maya

250 ml su 1

30 gr süzme yoğurt

130 ml sıvı yağ

10 gr beyaz şeker

1 adet yumurta akı

12 gr tuz

İÇ HARÇ İÇİN

1 su bardağı kakırdak (kavrulmuş kuyruk yağı)

1 adet kuru soğan

2 adet domates

2 adet yeşilbiber

1 demet maydanoz

10 gr karabiber

10 gr pul biber

HAZIRLANIŞI

Böreğin içi için domateslerin kabukları soyulur. Soğan, biber, domates ve maydanoz ince doğranır. Üzerine kakırdak ve baharatlar eklenip karıştırılır. Yoğurma kabının içine ılık süt, yaş maya, şeker ve az miktar un eklenir ve karıştırılır. 10 dakika mayanın aktifleşmesi beklendikten sonra un hariç diğer bileşenler eklenir. Yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar un eklenip yoğrulur ve 20 dakika mayalandırılır. Mayalanan hamurdan içi boyutunda oval şekilde bezeler yapılır ve hazırlanan iç harç bezelerin üzerine koyulur. Hamurun ovalliği bozulmadan ince uzun olacak şekilde kenarlar birbirine birleştirilir. Üzerlerine yumurta sürülür. Konya Kakırdaklı Börek, önceden ısıtılmış 2000C’deki fırında pişirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.