İftara coğrafi işaret tescilli lezzet! Konya kakırdaklı börek

Kakırdaklı börek, Konya'ya özgü bir lezzet olup, özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında sıkça yer alır. İşte tarifi..
MALZEMELER ( 4 kişilik)
HAMURU İÇİN:
1. kalite böreklik buğday unu
250 ml ılık süt
20 gr yaş maya
250 ml su 1
30 gr süzme yoğurt
130 ml sıvı yağ
10 gr beyaz şeker
1 adet yumurta akı
12 gr tuz
İÇ HARÇ İÇİN
1 su bardağı kakırdak (kavrulmuş kuyruk yağı)
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşilbiber
1 demet maydanoz
10 gr karabiber
10 gr pul biber
HAZIRLANIŞI
Böreğin içi için domateslerin kabukları soyulur. Soğan, biber, domates ve maydanoz ince doğranır. Üzerine kakırdak ve baharatlar eklenip karıştırılır. Yoğurma kabının içine ılık süt, yaş maya, şeker ve az miktar un eklenir ve karıştırılır. 10 dakika mayanın aktifleşmesi beklendikten sonra un hariç diğer bileşenler eklenir. Yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar un eklenip yoğrulur ve 20 dakika mayalandırılır. Mayalanan hamurdan içi boyutunda oval şekilde bezeler yapılır ve hazırlanan iç harç bezelerin üzerine koyulur. Hamurun ovalliği bozulmadan ince uzun olacak şekilde kenarlar birbirine birleştirilir. Üzerlerine yumurta sürülür. Konya Kakırdaklı Börek, önceden ısıtılmış 2000C’deki fırında pişirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.