İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Kifayesi
Yayınlanma:

Konya'nın geleneksel tatlarından biri olan Kifaye, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından faydalı içeriğiyle sofraları süslüyor.
Coğrafi işaret tescili alarak, Konya mutfağının değerlerinden biri haline gelen bu tatlı, iftar sofralarına özel bir dokunuş katıyor. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz Konya Kifayesi'nin malzemeleri ve yapılışı:
Malzemeler:
- 1 kg meyve (armut, ayva, elma, şeftali, vişne, kayısı vb.)
- 400 ml su
- 170 gr beyaz şeker
- 1 adet yıldız anason
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 gr zerdeçal
- 26 gr toz şeker (sos için)
Hazırlanışı:
- Meyveler yıkanır ve vişne dışındaki meyvelerin çekirdekleri çıkarılıp kabukları soyulup dilim dilim kesilir.
- Derin bir kapta su kaynatılır ve içerisine hazırlanan meyveler eklenir. İsteğe bağlı olarak yıldız anason, çubuk tarçın ve zerdeçal da eklenebilir.
- Meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir.
- Ardından beyaz şeker eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır.
- Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Sos için toz şeker eklenip karıştırılır ve soğuyan Kifaye'nin üzerine dökülerek servis edilir.
Konya Kifayesi, hem tatlı hem de baharatlı bir tat arayanlar için mükemmel bir seçenek.
KONYA
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.