İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Menekşeli Pilav
Yayınlanma:

Konya mutfağının özgün tatlarından biri olan Menekşeli Pilav, bulgur ve yeşil mercimeğin besleyici uyumuyla iftar sofralarınıza geliyor.
Konya’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan Menekşeli Pilav, doğal ve sade malzemeleriyle iftar sofralarına nostaljik bir dokunuş katıyor. Bahar aylarında kır menekşeleriyle süslenen sunumu ise bu özel yemeği görsel bir şölen haline getiriyor.
MALZEMELER:
- 400 gr bulgur
- 200 gr yeşil mercimek
- 50 gr tereyağı
- 7 gr tuz
HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra hafif iri kalacak şekilde haşlanır. Bulgur ve tuz ilave edilir. Karışımın üzerini örtecek kadar su eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tereyağı ayrı bir kapta kızdırılıp pişen pilavın üzerine gezdirilerek dökülür. Konya Menekşeli Pilavın servisi, bahar aylarında kenarları kır menekşeleri ile süslenen tabakta yapılır.
Resmi İlanlar
KONYA
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.