İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Palize

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Palize
 Editör
Konya'nın geleneksel tatlarından biri olan Palize, iftar sofralarında tatlı bir kapanış arayanlar için ideal bir seçenek sunuyor.

Konya'nın coğrafi işaret tescilli lezzetlerinden Palize, nişasta ve balın birleşimiyle hazırlanan hafif ve tatlı bir tatlı olarak iftar sofralarına özel bir lezzet katıyor. Tarçın ya da gül suyu ile zenginleştirilen bu geleneksel tat, sofralarda hafif bir tatlı alternatifi arayanlara hitap ediyor.

MALZEMELER

  • 1 L su
  • 60 gr nişasta
  • 200 ml bal

HAZIRLANMASI

Bir tencerede kaynamakta olan suya, yaklaşık 100 ml su ile karıştırılıp ezilen nişasta, azar azar ilave edilerek karıştırılır. 10 dakika sonra koyulaşan karışıma bal ilave edilir. Karışım kaynayınca kâselere konur. Soğuduktan sonra isteğe göre tarçın veya gül suyu serpilerek servis yapılır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.