İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya patlıcan tiridi
Yayınlanma:
Konya mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan coğrafi işaret tescilli patlıcan tiridi, iftar sofralarına lezzet katıyor. Yumuşacık tandır ekmeği, sarımsaklı yoğurt ve nefis kıymalı harcıyla damaklarda iz bırakıyor.
Konya'nın köklü mutfak kültürünü yansıtan patlıcan tiridi, coğrafi işaret tesciliyle kentin gastronomi değerleri arasında yerini alıyor. Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında bulunan bu özel lezzet, tandır ekmeği, kızarmış patlıcan ve kıymalı harcıyla hem besleyici hem de doyurucu bir alternatif sunuyor.
KONYA PATLICAN TİRİDİ
MALZEMELER ( 4 kişilik)
- 600 gr patlıcan
- 250 gr kıyma
- 110 gr domates
- 1 adet soğan
- 1 adet tandır ekmeği
- 6 gr tuz
- 30 gr zeytinyağı
- 30 gr domates salçası
- 6 gr kırmızıbiber
- 4 gr karabiber
- Üzeri için:
- 300 gr süzme yoğurt
- 12 gr sarımsak
- 30 g maydanoz

HAZIRLANIŞI
- Geniş bir tava içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğan konulup 1 - 2 dakika kavrulur.
- Domates salçası ve küp halinde doğranmış domates eklenerek domatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
- Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edilip kapağı kapatıldıktan sonra 30 dakika pişirilir.
- Patlıcanların kabukları alacalı şekilde soyulup küp halinde doğrandıktan sonra acı sularının çıkması için 15 dakika tuzlu suda bekletilir, sıvı yağda 15 dakika kızartılır.
- Kızartılan patlıcanların yağı iyice süzdürüldükten sonra tavada pişen karışıma ilave edilir.
- Bileşenlerin tamamı 2 - 3 dakika karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Süzme yoğurt, çatal ile çırpılır ve üzerine rendelenmiş sarımsak ilave edilir.
- Küp halinde doğranmış tandır ekmeği servis tabağına konur. Üzerine önce çırpılmış sarımsaklı yoğurt yayılır, daha sonra pişen karışım eklenip ince kıyılmış maydanozla süslenerek servis yapılır.
KONYA


Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.