İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Sac Arası

Konya'nın geleneksel ve zengin mutfağından çıkan Konya Sac Arası, özel tarifi ve lezzetiyle iftar sofralarına farklı bir tat katıyor.
MALZEMELER
Hamuru için
2 adet yumurta
20 gr tereyağı
200 ml su
5 gr tuz
700 gr buğday unu
Yufkaları açmak için un ve nişasta
Tepsiyi yağlamak için 30 gr tereyağı
Arası için
250 gr kaymak
250 gr tereyağı
400 ml sıvı yağ
HAZIRLANMASI
Bir kapta yumurta, tereyağı, su, tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamur, yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve nemli bir bez altında yarım saat dinlendirilir. Bezeler çok ince yufkalar şeklinde açılır. Önce un, daha sonra nişasta serpilerek oklava ile açılarak büyütülür. Tereyağı eritilir. Eritilmiş tereyağı ile açılan yufka yağlanır ve ortasından ikiye katlanır. Yufkanın yuvarlak kısmına kaymak eklenir ve çubuk şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsi içerisine sarılan yufkalar dıştan başlanarak içe doğru döşenir. Yufkalar bitince kalan tereyağı kızdırılarak şekil verilen yufkaların üzerine gezdirilir. 200°C’ye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine tercihe göre pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
yakup şunların tariflerini bilenlerden alın ya.. adı üstünde saç arası.. söyle ocak az ateşte hafif hafif pişirilir sonra ters çevrilir altı da pişirilir hafifçe.. daha so ra ocaktan köz alınır, saç arası tepkisinin üstü de saçla kapatılır.. ocaktan alınan koz tersini hem altına hem üstüne konum öylece söyle güzelce pembe elesir.. üstüne de süzme bal olursa aliyyul ala olur.. bu işin gonyacasi bu.. aman ha arasına gaymagi unutma .. gaymak olmazsa givrim börek gibi bi si olur.. selamlar
Yanıtla (1) (0)