Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

İkinci Kalkınma Hamlesi

İkinci Kalkınma Hamlesi

5 Ağustos 1967 tarihinde Etibank Alüminyum tesislerinin temelinin atılması ile birinci kalkınma hamlesini başlatan Seydişehir, 2005 yılında tesislerin özelleştirilmesi ile de kalkınma hamlesini artırarak devam ettiriyor.

Tesislere 600 milyon dolara yakın yenileme yatırımı yapan Cengiz ailesi, bu yatırımlarına gün geçtikçe ilaveler yapıyor ve kalkınmada öncü olmaya devam ediyor.

İKİNCİ KALKINA HAMLESİ

2000 yılından bu yana termal su Seydişehir gündemini meşgul ediyor. Gerek özel teşebbüs, gerekse kamu tarafından bir tesis ya da buna benzer bir yatırım yapılmadı?

Buna rağmen, termal su tesisleri yapımı kamuoyunun gündeminden hiç düşmedi.

Daha önce gündeme getirdiğim, “Seydişehir’in ufku ve geleceği”  termal su da derken beni eleştirenler, inanmayanlar, hatta konuyu kişisel çekişmelere malzeme yapanlar, şimdi ne diyecekler? Doğrusu çok merak ediyorum.

11 Kasım’da güneşli güzel bir günde yoğun katılım ile belediyenin temelini attığı tesis ile Seydişehir’in ikinci kalkınma hamlesini başladığı kanaatindeyim.

Biliyorum bu ifadem de eleştirilecek, inanmayanlar, hatta bu yatırımın başarısız olması için içten içe nerede ise dua edenler olacak.

Temeli atılan tesisin öncülüğünde, Konya ve bölgesi, Seydişehir’i bundan böyle termal kaplıcaları ile de anacak.

Yapılan analizleri ile Türkiye’nin termal alanda en kaliteli suyuna sahip, şifa kaynağı olan, birçok hastalıkları tedavi edici özelliği bulunan, Termal Sosyal Tesisler günübirlik vatandaşlara hizmet verecek, 6 milyon liraya mal olacak ve 2018 yılının sonunda işletmeye açılacak.

Seydişehir’deki termal suyun ender sulardan biri olduğu konusunda uzman olan Prof. Dr. Zeki Karagülle Hoca tarafından tescil edildi.

43 derece sıcaklığa sahip su, hem termal, hem mineral, hem de sodyum bikarbonat yani sodalı su özelliğine sahip, İçmecesi ve kaplıcası olan, mide, bağırsak, şeker hastalığı, böbrek taşı dökme, Ameliyat sonrası hastaların iyileşmesi, cilt ve romatizma hastalıklarına iyi geliyor.

Belediye öz kaynakları ile yapıyor. Taban alanı 2 bin 722 metrekare, inşaat alanı 4 bin 600 metrekare, 13 bin metrekarelik arsa üzerine oturan, 6 milyon liraya mal olacak büyük bir proje.

2 adet yüzme havuzu, saunası, hamamı, su buharı, fitness, kür odaları, seyir terasları, ikramlık alanlarına sahip. Seydişehir’in ikinci kalkınma hamlesi olacak ve bölgenin çehresini değiştirerek, iş istihdamı oluşturacak, ayrıca termal seracılık imkanına sahip olacak.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR

Son günlerde Seydişehir önemli kazanımlar elde ediyor. Etibank Alüminyum tesislerinin modernizasyon çalışmaları, Antalya yolu üzerindeki Alacabel ve Tınaztepe tünelleri, Akkanat Holding’in üstlendiği Sağlık Bilimleri fakültesi binası inşaatı, Belediyenin Kuğulu Vadisi, Eski Garaj, Seyit Harun gibi büyük projelerinin yanı sıra, şehircilik alanında yapılan yatırımlar, şehir konağı, gençlik merkezi gibi sosyal projeler, ana ve ara yollarda yapılan alt ve üst yapı çalışmaları, daha burada bahsetmeyeceğim onlarca yatırım Seydişehir’i şantiyeye dönüştürdü.

Şüphesiz bu yatırımlar Seydişehir’in marka değerini artırıyor, kıskanılır ve imrenilir bir yerleşim birimi haline getiriyor. Belediyenin temelini attığı tesislerin yanında, birçok yatırımcı termal otel yapmak için müracaat etmiş durumda, ayrıca Kavak mahallesindeki termal su için İş adamı Osman Nuri Bakırcı da yeniden yatırım yapma kararı aldı. Bütün bu gelişmeler göz önüne alındığında, SEYDİŞEHİR, İKİNCİ KALKINMA HAMLESİ’ni başlatmış durumda.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR