Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

İLAÇ GİBİ 3 PUAN, İLAÇ GİBİ ARA

İLAÇ GİBİ 3 PUAN, İLAÇ GİBİ ARA

Gent maçındaki kadrodan tam 6 farklı futbolcuyla Adanaspor karşısında çıkan Atiker Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman sadece rotasyon yapmadı, formsuz oyuncularına bir nevi gözdağı verdi. Gidişatın kötü olduğu bir dönemde bu kadar fazla rotasyonun başka açıklaması olamaz.

İlk yarı genel anlamda sıkıcıydı, iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. Son dakikalara doğru tempo biraz artsa da beceri eksikliği eşitliğin bozulmasını engelledi. Konyasporlu oyuncuların son dakikada penaltı beklediği pozisyonda hakem Barış Şimşek’in devam kararı bence doğruydu. Top rakibin eline değiyor ama oyuncu zaten ellerini toptan kaçırmak için vücuduyla birleştiriyor. Penaltı kararı ağır olurdu.

Temponun bir artıp bir azaldığı ikinci yarıda, 78. dakikada Adanaspor kalecisi Karacic’in büyük hatasından sonra gelen gol maçı daha zevkli hale getirdi. İki takım da çok net pozisyonlar buldu ve cömertçe harcadılar. Özellikle Bajic son haftalarda formsuz ve çok gol kaçırıyor. Umarım milli maç arasından sonra, beklediğimiz Bajic’i görürüz sahalarda.

Konyaspor’u bu sezon genel anlamda beğenmiyorum, Adanaspor maçında da beğenmedim. Yine de kötü gidilen ve eleştirilerin arttığı bir dönemde gelen 3 puan camiayı ve taraftarı rahatlatmıştır. 2 haftalık milli maç arası yeşil-beyazlılara ilaç gibi gelecektir. Başakşehir maçından da en az 1 puan bekliyorum.

TARAFTAR DA FORMSUZ

Geçtiğimiz iki sezonun en iyi taraftarı olan Konyaspor taraftarı da tıpkı takım gibi sezona kötü başladı. Hem nicelik, hem de nitelik anlamında. Taraftar sayısının azalması, iyi futbol için sabırsız olmaları ve anlamsız tepkiler vermeleri onların da formsuz olduğunu gösteriyor. Tabii Nalçacılılar hariç. Artık tüm Türkiye’nin tanıdığı ve takdir ettiği Nalçacılılar da olmasa ne yapacağız bilmiyorum. Takımı toparlamak Aykut Kocaman’a, taraftarı toparlamak da Büyükşehir Arena’nın orkestra şefi Nalçacılılar’a düşüyor.

LİG BU SENE DAHA İYİ

Ligin ilk haftalarında kaleme aldığım yazıda Konyaspor haricinde Başakşehir ve Osmanlıspor’dan umutlu olduğumu belirtmiştim. Zaman geçtikçe umudum daha da artıyor. İki takım da lige mükemmel başladı ve Başakşehir şu an namağlup lider durumda. İki takımın da son haftalara kadar zirve yarışında olacağını umuyorum. Gençlerbirliği, Bursaspor ve Galatasaray’ın da lige iyi başlaması kaliteyi artırdı. İnşallah bu takımların arasına önümüzdeki haftalarda Konyaspor da eklenir.

KONYA MİLLİ MAÇTA YAKIŞANI YAPMALI

Milli takımımız, Ukrayna maçıyla birlikte “evine” geri dönüyor. Fatih Terim’in kadro tercihi yine her kesimin olumsuz eleştirisini aldı. Özellikle Arda Turan ile arasındaki problem Terim’in sonunu hazırlıyor. Türk halkı artık Fatih Terim’e güvenmiyor, adaletli olduğuna inanmıyor.

Konyalının derdi ise farklı. Konyaspor’dan oyuncu çağrılmadığı için Fatih Terim’e tepki vermeyi düşünenler var. Zaten taraftarların milli takıma ve milli oyunculara verdiği tepkiler nedeniyle maçlar artık Anadolu’da oynanıyor. “Ay Yıldızlılar’ın Kalesi” Konya’da da benzer olaylar yaşanırsa, bir daha ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak zora girer.  Konyalıya yakışan, daha önce de olduğu gibi şehri kırmızı beyaza boyamak ve son düdüğe kadar milli takımımızı desteklemektir. Her şeye rağmen, Fatih Terim’e rağmen…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR