İlhan Palut iddialara yanıt verdi

İlhan Palut iddialara yanıt verdi
Konyaspor'un sürpriz şekilde yollarını ayırdığı İlhan Palut, ayrılık sonrası kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi

Konyaspor'un sürpriz bir şekilde yollarını ayırdığı İlhan Palut, "İsmail Kartal varken Konyaspor'a Valerien Ismael varken Beşiktas'a sunum yaptığı" iddialarıyla ilgili, “Erman Hoca'nın beni çok defa övdüğü zamanlar da olmuştur. Keşke önce beni de arayıp ‘Böyle böyle iddialar var, ne dersin?’ diye sorsaydı diyorum. Dediğim gibi, bu saatten sonra Konyaspor’un da benim de yani iki tarafın da yıpranmaması için ben susmak istiyorum" cevabını verdi.

Spor Toto Süper Lig takımı Konyaspor'dan sürpriz bir şekilde ayrılan İlhan Palut, Ajansspor’dan Salim Manav’ın sorularını yanıtladı.

İşte o röportajdan öne çıkan başlıklar

-Ayrılığınızın ardından sizin hakkınızda soyunma odalarında ve hakemlere karşı agresif olduğumuza dair ithamlarda bulunuldu. Bu iddialar için neler söylemek istersiniz?

“Aslında söylenecek o kadar çok şey var ki... Bunu ben söylemem doğru olmaz, keşke bir fırsatınız olsa da İlhan Palut'u hakemlerden, gözlemcilerden, rakip takım teknik heyetlerinden hatta rakip takım oyuncularından sorabilseniz. Onlar bu konuda en doğru cevapları verecektir. Ben 86 maçta sadece 2 defa ceza aldım. Keşke onları da almasaydım. Ama her takımın soyunma odası ve koridorlarda yaşadıkları mahrem olaylardır, bunların konuşulmasını ve basına açıklanmasını da hiç doğru bulamadığımı söylemek isterim.

- Erman Toroğlu’nun hakkınızda ki iddialarından dolayı kendisiyle görüşmeyi düşündünüz mü?

“Erman Hoca'nın beni çok defa övdüğü zamanlar da olmuştur. Keşke önce beni de arayıp ‘Böyle böyle iddialar var, ne dersin?’ diye sorsaydı diyorum. Dediğim gibi, bu saatten sonra Konyaspor’un da benim de yani iki tarafın da yıpranmaması için ben susmak istiyorum"

- Beşiktaş’ta geçtiğimiz sezon ve bu sezon sportif drektör Ceyhun Kazancı ile bir temasınız oldu mu?

“İlk önce şunu söyleyeyim; Konyaspor teknik direktörünün isminin Beşiktaş gibi bir kulüple anılması benim açımdan da Konyaspor’un teknik direktör tercihi açısından da çok önemli bir referanstır. Fakat kesinlikle herhangi bir temas, yüzyüze veya telefonla görüşme durumu asla ve asla olmadı. Bir ilgi durumu olduğunu ben de duydum, ama tekrar söylüyorum; Beşiktaş'ın hiçbir yöneticisi ya da Ceyhun Bey'le görüşmedim"

- Ayrılık sürecinden sonra sizi arayan meslektaşlarınız oldu mu?

“Evet, birçok isim aradı sağ olsunlar. Gerek Süper Lig’den gerek alt liglerden hocalarım sağ olsunlar aradılar, hepsi geçmiş olsun dedi ve bu süreçten sonra başarılar diledi. Çok güncel olduğu için bir parantez açmak istiyorum; görüştüğüm hocalar arasında Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin de vardı. Bazen açıklamalarımız manipüle de edilse yanlış da anlaşılsa biz Türk antrenörler birbirimizle sürekli dayanışma halindeyiz ve her birimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. "

- Ayrılık süreciniz tüm ülke gündeminde trend-topic olurken, TÜFAD (Türk Futbol Antrenörler Derneği) sizin hakkınızda açıklama yapmadı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

“Ben ayrıldığım zaman bu durumun gündem olmasını beklemedim. Benim tek derdim görevimin son anına kadar kulübüme hizmet etmek, vicdanım rahat şekilde ayrılmaktı ve öyle de oldu. Destekleyen herkesten Allah razı olsun, destekleme konusunda da bir beklentim olmadığından sıkıntı yapmıyorum"

- Vaduz maçı, ayrılığınız için bir kırılma noktasıdır diyebilir miyiz?

“Vaduz maçı sonrasında aslında biz kırılmayı atlattık ve hatta toparladık. Çünkü Konyaspor, ligin 6. haftasında lider oldu. Ondan sonrasında sportif olarak bir duraklama dönemine girdik. Ondan sonra da bir teknik direktör değişikliği olabilir mi? Evet olabilir. Ben ayrılığımdan bağımsız olarak şunu diyebilirim; Vaduz’u elememiz gerekirdi ve Konyaspor en az Konferans Ligi'nde gruplarda olmalıydı"

- Mehmet Sepil “Göztepe taraftarı, İlhan Palut’a sabredemedi. Göztepe küme düştü, İlhan Palut Süper Lig’de” açıklaması yapmıştı. Sizce Konyaspor’da da böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

"İlhan Palut, Süper Lig’de çalışarak genç antrenörlerin önünü açtı’ derler. Burada Mehmet Sepil Başkanın kararlılığı ve cesaretinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sepil Başkan; ‘Göztepe’nin Süper Lig’de ki hocası İlhan Palut’tur’ dedi ve bu kararı verirken ‘Ne baskı görürüm?’ gibi bir endişesi hiç olmadı. Biz de kadro yapılanmasını değiştirdik, yaş ortalamasını 5-6 yaş düşürdük. Bunlar sabır gerektiren şeylerdi tabii ama bazı durumlar yolunda gitmedi, olabilir. Ben daima sistem peşinde olan bir antrenörüm, günlük başarıların değil. İnşallah Göztepe de Konyaspor da başarılı olur"

- Konyaspor’dan ayrıldıktan sonra Mehmet Sepil ile görüştünüz mü?

“Mehmet Sepil Başkan da benim gibi İzmir’de yaşıyor. Konya’dan döndükten sonra birer kahve içtik, ona çok büyük saygı duyuyorum. Kendisinden öğreneceğim çok şey var, çünkü o çok büyük bir futbol beyni. Birlikte güzel istişarelerde bulunduk"

- İlhan Palut’un bundan sonraki hedefi ve planı nedir?

“Salim dediğim gibi gerçekten yoğun çalışma ve mücadele dönemi geçirdim. Ayrılığım sömestir dönemine denk geldi. Bir süre eşim ve çocuklarımla zaman geçirmek istiyorum, ardından da yurtiçi ve yurtdışında futbolla alakalı bazı ziyaretler gerçekleştirip, maçlar izleyip kendimi yenilemek istiyorum. Evet bu arada başarılı olacağıma inandığım bir kulüpten teklif gelirse de yeni bir mücadeleye başlamak istiyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum