Murat Baydar

Murat Baydar

İLK YARI HEDEF PUANINA ULAŞTIK

İLK YARI HEDEF PUANINA ULAŞTIK

Torku Konyasporumuz Bursaspor’u sahamızda 1-0 yenerek ilk yarı için hedeflenen 26 puana ulaşmış oluyor, şimdi Beşiktaş’la oynanacak son maçta alınacak her puan takımımıza artı olacaktır ve 2.yarıda hedefi daha yüksek tutmak için bir yol gösterici olacaktır.

Bursaspor maçı buz gibi bir havada oynandı. 11.596 biletli seyircide kalmıştık. Bu rakam da bu sezonun en az seyirci ile oynanan maçı oluyordu. Konyasporumuz 44.dakikada Rangelov’un güzel asistini değerlendiren Riad Bajiç ile öne geçiyor ve maçı da bu golle 1-0 kazanıyorduk. Bu sonuç hem 3 gün önce 1-0 kazanılan Kayserispor Ziraat Kupası maçının bir teyidi oluyor hem de iki kulvarda da hedefli olmamızı sağlıyordu. Çünkü çok büyük bir ihtimalle ilk yarıyı 7.sırada kapatacağız. Ara transferde yapılacak stoper, sol bek, ön libero ve santrafor takviyesiyle çok daha iyi yerlere geleceğimiz aşikar olacaktır. 

Maçta istatistiklere bakacak olursak Bursaspor topla oynamada 51’e 49, toplam şutta 14’e 4, başarılı pasta 249’a 222,  pas başarı yüzdesinde 72’ye 65, kornerlerde 6’ya 1, faullerde 23’e 14,  ortalarda 23’e 14,  isabetli ortalarda 5’e 1 takımımızdan üstündü. İsabetli atılan şutlar 2’ye 2 ve düşülen ofsaytlar da 2’ye 2 beraberdi. Bursaspor’da 71.dakikada Mehmet Uslu’ya tekme vurup direkt olarak oyundan ihraç edilen Balasz Dzsudzsak resmen takımına ihanet etti. Bir de durmuş hakeme beni niye attın diye itiraz ediyor. İnsanda biraz yüz olması gerekir, o zaman oyundan atılman için rakibini öldürmen mi gerekiyor. Gerçekten hayret verici bir şey.  İhraçtan sonra Bursaspor 11 kişi ile yapamadığı pozisyonlara ulaştı ancak bunlar saman alevi gibiydi. Konyaspor’umuzda oyuncu kardeşlerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar ve sonuca 1-0 gibi net bir skorla ulaşmış olduk. Puanımızı 26 yapıp haftayı yine 7.sırada geçtik. Şimdi en yakın olarak önümüzde 2 puan farkla Akhisar Belediyespor arkamızda da 3 puan fark ile Trabzonspor var.

İlk yarının bitmesine sadece bir maç kaldı. Pazar günü Beşiktaş’la saat 19:00’da oynanacak maçta alınacak her puan Konyasporumuz için çok çok iyi olacaktır.

Selam ve sevgilerimle… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR