Murat Baydar

Murat Baydar

İlk Yarısı Azap, 2. Yarısı Mutluluk

İlk Yarısı Azap, 2. Yarısı Mutluluk

Eskişehirspor maçı başlamadan evvel kime sorsan herkes bu maçı çok kolay kazanacağımızı konuşuyordu. Hatta farklı skorlardan söz ediyordu. Sosyal medyadaki tüm paylaşımlarda kolay galibiyetten bahsediliyordu. Ancak gözden kaçan bir şey vardı. Eskişehirspor’da bu sezon 3. teknik direktör değişikliği yaşanmış, Michael Skibbe’den sonra İsmail Kartal da görevi bırakmış, deneyimli hoca Samet Aybaba Eskişehirspor’a teknik direktör olmuştu.

 

Samet Aybaba’nın Eskişehirspor’un başına geçmesi Eskişehirspor için artı bir motivasyon kaynağı olmuştu. Deplasmanda Konyaspor maçından evvel oynadığı 5 maçı da kaybeden, kaybetmek bir yana gol  bile atamayan Eskişehirspor Konyaspor maçına öyle atak başladı ki sanki tabancadan çıkan mermi gibiydi. Nitekim uzaktan attıkları bir şutla Emre Güral’la daha 3. dakikada 1-0 öne geçiveriyorlardı. Golün şaşkınlığı geçmeden 2. golü atmaları da işten bile değildi. Bir sürü gol pozisyonuna girdiler ve goller kaçırdılar. Peki ilk yarıda Konyaspor yok muydu derseniz? Gerçekten yoktu bir tane doğru dürüst atağımız olmamıştı. Kaleci Ruud Boffin yere bile yatmadan ahlar vahlar içerisinde ilk yarı 1-0 yenilgimizle kapandı. Devre arasında Konyaspor’umuzda eskiden oynamış Celalettin Yavuz, Varol Bülbül ve Gürsel Baliç’e takımımıza hizmetlerinin karşılığı olarak başkanımız Ahmet Şan tarafından  hediyeler verilmişti ancak takımımızın maçın ilk yarısında oynadığı çok kötü futbolu taraftarlarımız bu tören esnasında  protesto etmişlerdi.

2. yarıya başlarken Ömer Hasan Şişmanoğlu ve İbrahim Sissoko oyundan alınmış yerlerine Dimitar Rangelov ve Halil İbrahim Sönmez girmişti. İnanır mısınız  52. dakikada Abdülkerim Bardakçı golü atana kadar 7 dakika takımımız Eskişehirspor’un üstüne öyle bir çullandı ki  tribünde bizler o dakikaları hep ayakta seyrettik, oturma fırsatı bile bulamadık. Abdülkerim Bardakçı’nın attığı gol takımımızda bu sezon Türk oyuncuların attığı ilk goldü, diğer atılan tüm golleri yabancı oyuncularımız atmışlardı. 52. dakika maç 1-1 olunca tribünlere de bir hareket geldi. Eskişehirspor tribünleri de doluydu ve iki takım taraftarları arasında yıllardan beridir dostluk hakimdi.  Yeşil-beyazlı ve kırmızı siyahlı renkler göze de çok hoş geliyordu. Maç daha sonra  karşılıklı pozisyonlarla 11 dakika devam etti, sağ tarafta oyuncumuz Ömer Ali Şahiner’in ters hareket yapıp ayağının kayıp düşmesi üzerine topu kapan  Engin Bekdemir şandel bir vuruş yaparak, kalecimiz Serkan Kırıntılı’yı avlıyor ve Eskişehirspor’u 63. dakikada 2-1 öne geçiriveriyordu. Ama Konyasporumuz artık coşmuştu bu iş burada bitmeyecek diyordu, ben Eskişehirspor’a yenilmeyeceğim diye haykırıyordu. 5 dakika sonra Samuel Tobias Holmen 68. dakikada  fırsatçılığıyla 2-2 beraberliği getiriyordu.

Bu Samuel Hollmen’in Konyaspor’umuzdaki 3. golüydü,  2-2 maç devam ederken Alban Meha sarı kart görmüştü bu sarı kart Alban Meha’nın 4. sarı kartıydı ve Çaykur Rizespor maçımızda otomatikman 1 maç oynayamayacaktı. Bu gelişme takımımız adına bizi üzen en büyük olaydı, ve 86. dakikada kaleyi tam karşıdan gören pozisyonda frikik kazanıldı, topun başına geçen Alban Meha topu Eskişehirspor filelerine asıyor ve takımımız 3-2 öne geçirtiyordu. 11 Mayıs 2014’ten beridir başka bir deyişle 559 gün sonra  ilk defa bir lig maçında 3 golü bir arada görüyorduk. Bu takımımız adına çok ama çok önemli bir gelişme olmuştu.

Maçtaki istatistiklere gelecek olursam topla oynama oranlarında 62’ye 38, başarılı pasta 393’e 207, başarılı pas yüzdesinde 77’ye 66 takımımız öndeydi. Eskişehirspor ise toplam atılan şutta 11’e 7, isabetli şutta 6’ya 5, kornerlerde 4’e 2, isabetli ortalarda 5’e 3 öndeydi. Toplam yapılan orta sayıları 14 ile iki takım arasında eşitti. Konyaspor’lu oyuncularımız 3 sefer ofsaytta kalırken, Eskişehirspor’da bu rakam 0’dı.

Eskişehirspor maçımızı geride bırakıp puanımızı 19 yaparken 7. sıradaki yerimizi koruyorduk. Şimdi önümüzde son 2 haftada Rize’de Galatasaray’ı 4-3 yenmiş, deplasmanda da Osmanlıspor’u 1-0 mağlup etmiş,  moralli 17 puanlı bizden bir basamak aşağıda Çaykur Rizespor ile Rize’de 27 Mayıs 2015 Cuma günü saat 19:00’da karşılaşacağız. Bu maç Aykut Hocamızın dediği gibi ligde üstlerde mi ortalarda mı olacağımıza yön veren bir maç olacak. O maçta ne yapıp edeceğiz, 8 gol kaydeden Leonard Kweuke ve gizli gol silahları Deniz Kadah ve Mehmet Akyüz’e adım attırmamamız gerekmektedir. Eğer bir anlık dalgınlık yaparsak inanınız bu bize çok ama çok pahalıya mal olabilir. Tüm her şeyin Konyaspor’umuzun lehine biten bir maç olması dileğiyle yazıma son noktayı koyuyorum. Selam ve Sevgilerimle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR