Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

İlla ölmek mi lazım!

İlla ölmek mi lazım!

Sosyal medyayı kullananlar fahri muhabirimiz oldu artık. Bir yerde olay mı olmuş anında paylaşılıyor. Fotoğraflar bilgiler gırla gidiyor. Her yer haber artık.

Geçtiğimiz günlerde Yazır Mahallesi Sultan Caddesi’nde 10 dakika içerisinde 2 kaza yaşandı. Kazalardan birisi maddi hasarlı atlatılırken diğerinde ise üzücü bir olay yaşandı. Kaza yapan araçlardan birisi kaldırımda yürüyen yayaya çarptı. Yaralının kafatasında ufak kırıklar ve boyun kemiğinde ciddi hasar olduğunu öğrendim. Yaralı hanımefendi inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur ancak o psikoloji atlatılabilir mi bilmiyorum. Bir daha kaldırımda yürüyebilir mi? Karşıdan karşıya geçebilir mi?

 

foto-1-017.jpg

 

Yol ile ilgili bilgisi olmayanlar için biraz tarif etmek istiyorum yolu. Bu bahsettiğim cadde üzerinde çok rahat 100 km hız yapılabilir. Yaklaşık 1 km uzunluğunda ve ufakta olsa 2 adet kavşak diyebileceğimiz kesişmeler mevcut. Bir sağlık ocağı, bir ilkokul, en az 50 adet dükkan ve bunlardan hariç bir iş merkezi. Yani bu cadde Konya’nın en işlek caddelerinden. Lafı uzatmayayım da o cadde üzerinde yürüyen, gezen, iş yapan, yaşayan insanların dillerine pelesenk olmuş cümleleri yazıyorum şimdi: “Biz her gün burada kaza görmekten bıktık. Büyükşehir mi, Emniyet Müdürlüğü mü, Valilik mi, kim el atacaksa bu caddeye el atsın birileri ölmeden. Kasis mi yapılır, radar mı konulur, trafik ışığı düzenlemesi mi yapılır onu biz bilemeyiz ama bu cadde hız tutkunlarının caddesi olmaktan çıkarılsın.”

Evet efendim ben o bölgede yaşayan birisi olarak ve ne olur burayı bir yaz diyen komşularımın tercümanı oldum. Şehrimizin saygıdeğer yöneticileri bir el atın şu caddeye lütfen. İllaki bir can kaybetmeyi beklemeyelim. Başka canlar yanmasın.

MERAM KAYMAKAMLIĞI’NDA ENGEL!

 

foto-2-018.jpg

 

Meram Kaymakamlığından vatandaş şikayetçi. Kaymakamlık binasında bir işi olan engelli bir vatandaşımız binanın engelli asansörü olmadığı için işlerini halledemediğinden dert yandı. Bizimle iletişim kuran vatandaş, “Meram Kaymakamlık binasında engellileri düşünmemişler. Ben buradan şimdi yukarıya nasıl çıkacağım? Bina eski bir bina ama engelliler için bir çözüm düşünülmesi gerekiyor” dedi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR