İngiltere'den Libya'ya destek

İngiltere'den Libya'ya destek
İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Libya’daki Ulusal Birlik Hükümeti'ne desteklerinin süreceğini belirtti

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Libya'daki Ulusal Birlik Hükümeti'ne olan desteklerinin süreceğini bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Hammond, "Ulusal Birlik Hükümeti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından oy birliği ile kabul edilen Libya’daki tek meşru hükümettir. Ulusal Birlik Hükümeti'nin Trablus’ta güvenlik durumu izin verdiğinde çalışmaya başlaması gerekiyor. Hükümetin Libya halkının ihtiyaç duyduğu barış ve istikrar ortamının sağlanması için güvenlik güçlerini, mali kurumları kontrol altına alması gerekli." ifadelerini kullandı.

Libya Başbakanı Fayez Al-Sarraj ile görüşmesinde İngiltere’nin Libya’ya desteğini bir kez daha yinelediğini belirten Hammond, şunları kaydetti:

"Libya DAEŞ’e karşı yürütülen savaş, insan kaçakçılarıyla mücadele ve zaruri kamu hizmetlerinin sağlanması dahil olmak üzere bir dizi zorlukla karşı karşıya. İngiltere ve uluslararası toplum ulusal birlik hükümetine yardım etmeye hazır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.