Uğur Özteke

Uğur Özteke

İNSANIMIZIN DERDİ BİZİM DERDİMİZ

İNSANIMIZIN DERDİ BİZİM DERDİMİZ

Bugün izninizle 4 ayrı konuyu siz değerli okurlarımızın bize ilettikleri ile işlemeye çalışacağız. Aslında biz sizlerin yani okurlarımızın, bizleri tanısalar da tanımasalar da bir noktada çaresizlikten son kapı olarak müracaat eden insanlarımızın sesi, gözü, kulağı olmaya çalışıyoruz. Ne var ki bu durum bizleri yönetenler ile sizlerin oyları ile oralara gelen insanlarımızı rahatsız ediyor.

Mesela dün sabah Ankara’dan arayan eski valimiz Konyalı Hakkı Teke Bey bile uzun sohbetimizin bir yerinde “Aman Uğur’cum sen akıllı adamsın. Milletin her şikayetini de yazma. Yarın sana da sararlar” diyordu.

Sayın Valim doğru diyordu. Devlet ve siyaset tecrübesi buydu işte.

Neyse biz lafı uzatmadan konularımıza girelim.

ASANSÖRLERİN ÖMRÜ İKİ YIL İMİŞ

Geçtiğimiz hafta içerisinde okurlarımız sayesinde bir konutun yeni asansörlerinin arızasından söz etmiştik. Hafta başında söz konusu konuttaki asansörleri yapan firmanın sahibi ile görüştüm. Bu görüşme vesilesi bilmediğimiz konuları biz de öğrenmiş olduk. Bu birkaç konuyu birkaç cümle ile sizlerle paylaşmak ve bilgilendirmek isteriz.

Asansör sıfır da olsa garanti süresi iki yıl imiş.

Bizim yazdığımız konutlardaki asansörler 3 yıllık imiş.

Bir diğer konu asansör sıfır da olsa iki yıllık garantisi kapsamında kullanımdan dolayı arıza yapabilirmiş. O zaman kırmızı etiket takılırmış ve onun da süresi iki ay imiş. Konut ya da işyeri sahipleri bu süre içerisinde gereken şartları yerine getirirse kırmızı etiket sökülürmüş.   

Bizden bu seferlik bu kadar.

CADDE ÜZERİNDEKİ TEHLİKELİ

ÇÖP KONTEYNIRLARI

Bir dostumuz bir okurumuz bakın hangi tehlikeye dikkat çekiyordu;

 “Merhaba Uğur Bey,

Meram İlçemiz Aziz Mahmut Hüdai Caddesi üzerinde galvanizli sacdan çöp konteynerleri cadde üzerinde olup trafiği tehlikeye sokuyor.

Caddenin Beysu deposunun bulunduğu kavşaktan Beyşehir Caddesi birleşimine kadar olan bölümünde tespit ettiğim çöp konteynerleri öncelikle kaldırım üzerinde düzenlenmiş olması gereken ceplerde veya düzenlenmemişse (ki maalesef düzenlenmemiş)  kaldırım üzerinde bulunması gerekirken maalesef cadde üzerinde bulunmaktadır. Ve bu durum da trafiği tehdit edebilecek şekilde tehlikeler oluşturmaktadır. (Ekte fotoğraflar bulunmakta olup kavşaktaki çöp konteyneri tarafımdan kaldırım üzerine alınmıştır.)

1-212.jpg2-190.jpg4-121.jpg

Bilgilerinize sunarım. Saygılarımla,

Abdurrahman Özkaynak”

…………

Abdurrahman Bey trafik ve şehir ile ilgili yazmaya devam ediyordu;

Madem ilgileniyorsunuz başka konuları da sizlere yine ve yeniden aktarayım.

Malum Meram Yeni Yol Caddesi “Benim Şehrim”in prestij bir caddesidir.  Son günlerde bu cadde üzerinde bir delikanlı görevlendirmişsiniz ancak ne yapacağını ve yapması gerektiğini tam olarak anlatmamışsınız. İsminin Muhammed olduğunu öğrendiğim bu personelinizi bir kaç gün gördüm kısmen de olsa bir aksiyon aldığınızı düşündüm ancak son zamanlarda onu da görmüyorum!

Meram Yeni Yol Caddesinin kaldırım temizliği ve kaldırım üzerindeki ağaç diplerinin temizliğinin bir temizlik personeli tarafından günlük yapılması kadar bu cadde üzerine en fazla 100’er metre aralıklarla çöp kutuları koyulması çok zor ve de pahalı olmasa gerek!

Bir diğer konu; Meram Yeni Yol Caddesi üzerinde kaldırım üzerindeki ağaçlar, kaldırıma; duvarları ile komşu olan ev ve işyerlerinden sarkan bitkiler ve orta refüj üzerindeki bitkilerin düzgün şekilde budanması gerekmektedir. Bu şekilde hem yaya ve araç trafiği rahatlayacak hem de prestij caddemiz daha güzel bir görünüme kavuşturulması gerekiyor.

Saygılarımla…”

………………..

Abdurrahman Bey hassasiyetiniz ve duyarlılığınız için tekrar tekrar teşekkür ederiz.

OTOPARKLARDA ELKART VEYA TEMASSIZ KREDİ

KARTLARIYLA ÖDEME YAPSAK OLMAZ MI?

İşte yine bir dost samimi insan güzel kardeşimiz bakın içini dökerken, aynı zamanda da çözüm yolunu sunuyordu;

“Gecenin bu saatinde sana mail atıyorum ama Konya'da ulaşacağım ve bu konuyu dile getireceğini bildiğim tek gazeteci sensin. Her gün birçok okur yorumunu dile getirip çözüme kavuşmasını sağlıyorsun.

Uğur abi bugün başıma gelen bir husustan yola çıkarak sana yazmak istedim.

Bugün ikindi vakitlerinde Zindankale Otoparkına aracımı park etmiştim. Yaklaşık bir saat sonra aracımı aldım ve çıkışa geldim. 4 TL borcum vardı. Hemen 10 TL çıkarıp uzattım. Bu sırada görevliye eğer önceki zamanlardan kalma borcum varsa onlara da bakmasını ve ödeyeceğimi söyledim. Yaklaşık yarım dakika sonra başka yerlere 12 TL bugünkü parkla beraber 16 TL borcum olduğunu söyledi. Yanımda 14 TL nakit çıkmıştı.

Kendisine sadece bugünkü borcu kesmesini diğerlerini durmasını söyledim. Bu arada cüzdandan çıkardığım 4 TL’lik bozukluğu da uzattım ki 10 TL’yi bozmasın. Ama görevli ilk başta verdiğim 10 TL’yi unutmuş olacak ki para üstünü vermedi.

Ben durumu anlatmaya çalıştım ama o zaten önceki ödemeleri değil sadece bugünkünü aldım dedi. Ben abi ilk başta 10 TL vermiştim onu geri vermeniz gerekir dedim. O dalgınlığa gelip unutmuş olacak ki hayır sadece bugünün borcunu düştüm vb. dedi.

Konu neredeyse birkaç dakika sürdü. Ben aracın içinde durumu anlatmaya çalışırken arkada haliyle sıra oldu ve kornalar hemen çalmaya başladı (!) Neyse bir şekilde hallettik ve çıkış yaptım..

Abi bu kadar detaylı ve uzun yazmamım sebebi şu.

Bu işlem birkaç dakikadan fazla sürdü. Ve her seferinde otoparklara girerken nakit arama telaşı veya çıkışta nakit verdin bozuk aldın onu bekle vb. derken hem zaman kaybediyoruz hem de boş yere bir sürü uğraşıyoruz. Diyorum ki;

Artık KONYA OTOPARKLARINDA DA OTOBÜS VE TRAMVAYLARDA OLDUĞU GİBİ ELKART VEYA TEMASSIZ KREDİ KARTLARIYLA ÖDEME YAPSAK OLMAZ MI?

BU, YILLARDIR İSPARKLARDA UYGULANIYOR HALİ HAZIRDA.

KONYA'NIN NEYİ EKSİK? (!)

5-091.jpg

Abi şu hususu da lütfen yazsan da artık biz de nakit arama veya bozuk aldım verdin telaşından kurtulsak.

Zaten sistem toplu ulaşımda kullanıyor.

Otoparklara da aynı sistemi getirmek zor olmasa gerek.

Şimdiden teşekkürler Uğur abi..

Selamlar…”

…………….

MERAM’DA HÂLA AYNI DERT Mİ VAR?

AK Parti iktidarları ile Meram Belediyesinde gariptir ya da bir talihsizliktir diyelim başkanların sürekli değişimi ile bir huzursuzluk yaşanır. Biz sandık ki bu huzursuz bu dönem sona erdi. Yok yine yanılmışız bakın bir Meram Belediye çalışanı son çare olarak bizi görmüş ve bakın içini nasıl döküyordu;

“BİZİM KADERİMİZ MERAM...

Merhaba Uğur Abi ben Meram Belediyesinde çalışan elamanım 15 senemi verdim. Demokrasi gereği yerel seçimler yapıldı. Büyükşehirden tanıdığım abi dediğimiz çok kıymetli Kavuş Bey başkanımız olarak geldi. Her söyleminde kapısının açık olduğunu ifade etti. Ve her fırsatta personeliyle iç içe gördük bundan büyük bir sevinç ve mutluluk duyduk. Ancak bir süre sonra olaylar farklı gelişme başladı.

Başkanımızın bilgisi olmadığını tahmin ettiğim mobingler uygulanmaya başlandı.

Nedir bu saldırganlık ve öç alma isteği abi inan bıktık ya.

Başkan değişiyor ama bukalemunlar değişmiyor.

Ve en sonunda bana da geçmişe dayanan bir öçle başkanın bilgisi dahilinde denilerek sürgün ettiler. Silsile yolunu izleyerek bütün ilgili kişilerle görüşmeye derdimi anlatmaya çalıştım ancak yüzüme dahi bakmadılar. En son Kavuş Başkanımla görüşmeye çalıştım ancak malum yanındaki engelleri bir türlü aşamadım.

Ve son olarak yanındakiler istifa et dediler.

Abi ben burada ailemin geçimini sağlıyorum. Burası devletin malı neden kendi şirketleri gibi davranıyorlar. Savaşta bile böyle eziyet olmaz abi.

En sonunda beni dinleyen olmayınca buraya yazdım başkanım kusura bakma. Böyle olmuyor ama…”

……………

Cenab-ı Allah’ım tüm zor durumda olan insanlarımızı kurtarsın onlara refah kapılarını açsın inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanı sessiz kalmaya zorlayan o acı var ya o acı, onu bağırmaya zorlayan acısından çok daha ağırdır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda biraz daha sabırlı ve saygılı olmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR