Ziya Uysal

Ziya Uysal

İnsanlar konuşa konuşa

İnsanlar konuşa konuşa

 
     Allah’a şükür ki, Türk Milletinin dostu da çok, her konuda çıkış yolu ve alternatifi de çok. Her ne kadar akrabamız veya dindaşımız olan ülkeler demokrasiyle yönetilmiyor olsa da onlar bizim kardeşlerimizdir. Yeri geldiğinde, maddi çıkar gözetmeksizin, birbiri için malını- canını ortaya koyacak insanlar, ya kan bağı ya da din bağı olan toplumlardır. Bu günlerde  hariciye gündemimizde ön sıraları işgal eden Ortadoğu veya komşu ülkelerin uzunca bir süre daha gündemi işgal edeceği anlaşılıyor. Ama bu durum Kafkasları ve Orta Asya’yı tamamen gündemden düşürmemize yol açmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Azerbaycan ziyareti dışında bu bölgelerin neredeyse sözü bile geçmez oldu, bu doğru değil.     
      Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz, Suriye halkını Esat zulmünden kurtarmaya  kararlı görünüyor. Bu çok insanca ama Rusya ve İran Esat’ın yanında olduğunu açıkladı. Bu iki devlet, özellikle bu bölgede her taşın altından çıkmazlarsa kendilerini kaşıntı tutar. Geçmişte ve hali hazırda, ülkemizdeki Alevi- Sünni, Türk-Kürt, Sağcı-Solcu gibi bizi çok uğraştıran bölücü faaliyetlerin arkasında daima bu iki ülke bulunmuştur. Suriye’ ye yapılacak bir silahlı müdahale durumunda, Çin de Esat’ı destekleyecek gibi duruyor. Ayrıca şimdiye kadar Esat’ın zulmüne son vermek için savaşmaya NATO, ABD, AB ve BM de pek istekli olmadılar.
       O bakımdan bir fiili müdahale durumunda Türkiye’nin yanında bunların ne kadar sağlam duracakları belli değil. Eğit- Donat fikri yine de en akla yatkın olan yol gibi duruyor. Ama Rusya’nın da Esat’ı donatmayı sürdüreceği açıkça görünüyor. Aslında Savaş, kimseye fayda sağlamaz. Başarı, bu gerçeği herkese anlatmayı başarıp, sorunu masada çözebilmektir. Bunun için, bu günkü Suriye politikamızın aksine, diyalog kapılarını Suriye’yle de sürekli açık tutmakta fayda var. Aynı şeyi Mısır ve Irak için de söyleyebiliriz. Allah’a emanet olunuz.
 
YENİ HAYATLAR
 
Her sene yeni bir dünya kurulur 
Her gece sular yeniden durulur
Aklını kullansın diye herkese                      
Her sabah yeni bir hayat sunulur
         
Mahşerde her şeyin hesabı sorulur
Bir daha gelmek isteyenler olur         
Yeniden gelmiş gibi bu dünyaya
Her sabah işte bu fırsat sunulur
 
Nice incelikler saklı burada
Görünmeyen perdeler var arada
Yıllar geçer, ömür biter, iş biter
O perdeler açıldığı sırada
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Uysal Arşivi

SAPMA

16 Eylül 2019 Pazartesi 00:01
SON YAZILAR