Nurullah Çetinkaya

Nurullah Çetinkaya

İNŞİRAH (FERAHLAMAK)

İNŞİRAH (FERAHLAMAK)

Darbe girişimi hakkında günlerdir pek çok şey yazıldı ve söylendi hâlâ da yazılmaya ve söylenmeye devam ediyor. Hepimiz büyük bir tehlike atlattık, Rabbime şükürler olsun. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımız bizi oldukça üzdü, bunaldık, daraldık.

Ben de yazılanlara yenisini ekleyecek değilim. Bu yazımı sizlere ilahi bir mesajı hatırlatmak için kaleme alıyorum. Rabbimin sayesinde tutmayı öğrendiğim kalemimle size Rabbimin mesajını ileteceğim. Umarım “Oku!” emrinin hürmetine yazımı okur ve gönlünüzü serinletirsiniz.

Pek çoğumuz Rabbimin kelamını Arapça okur, sevabını alırız ancak verdiği mesajı anlamak için mealini okuyup, anlamaya üşeniriz. 15 Temmuz gecesi daralan yüreklerimizi genişletmek için size İnşirah Suresi’nin mealini aktaracağım.

            Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

  1. Senin kalbini açıp genişletmedik mi?

(2-3) Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı?

(4) Ve senin şanını yüceltmedik mi?

(5) Demek ki zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

(6) Evet, doğrusu her güçlüğün yanında bir kolaylık var.

(7) O halde önemli bir işi bitirince diğerine koyul.

(8) Ve yalnız Rabbine yönel (isteyeceğini O’ndan iste)

Rabbimin de dediği gibi belimizi büken bu ağır yükü üzerimizden kaldıracak, gönlümüzü genişletip bizi ferahlatacak yalnızca O’dur.

Bırakalım birileri Pensilvanya’ya, ona, buna, şuna güvenerek geleceğimizi karartmaya çalışsın, bizim yolumuzu aydınlatacağına inandığımız Rabbimiz var çok şükür. Bize düşen Yüce Allah’ın da dediği gibi önemli bir işimizi bitirince bir diğerine koyulmak.

Öyleyse durmak yok yola devam. Rabbim yolunuzu açık etsin. Geçmiş olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurullah Çetinkaya Arşivi
SON YAZILAR